Acum citesti
Reșița Mountain Bike Race 2024 te așteaptă la final de septembrie!

Dealul Ciorii din Reșița, reprezintă un punct de belvedere a municipiului de la poale de Semenic. În ultimii ani a devenit și un punct de atracție pentru cicliști. Tocmai de aceea, Asociația Bike Attack Reșița organizează duminică 29 septembrie o întrecere pentru împătimiții bicicletelor și a traseelor montane. Concursul reprezintă și etapa cu numărul 5, ultima din Cupa Națională de XCO.

De la organizator:

„Vă invit să participați ca și sportivi sau spectatori la evenimentul nostru, Reșița Mountain Bike Race 2024“ a afirmat Georgian Popovici membru al asociației Bike Attack Reșița.

„Reșița Mountain Bike Race este un concurs de mountain bike, de tipul XCO, care se va desfășura pe Dealul Ciorii din apropierea Reșiței. Fiind un concurs de MTB – XCO, concurenții vor avea de parcurs un traseu de 4 km, pe care vor face mai multe ture în funcție de categoria de concurs. Numărul de ture variază, de la 3 ture (cadeți) la 7 ture (Elite).

De menționat este și faptul că traseul este făcut de la zero, manual, cu toate elementele necesare unei astfel de competiții;

Traseul are 4 km și 125 m diferență de nivel. Participanții pot descărca trackul traseului de pe siteul concursului pentru a vedea exact cum se ajunge la zona de start. Traseul nu este greu! Fiecare sportiv care a mai participat la 2-3 concursuri va putea să facă față traseului. Zonele mai periculoase din traseu beneficiază și de rute alternative mai ușoare!

Avem 14 categorii de concurs:

• ELITE M/F
• Cadeți (15-16) M/F
• Juniori (17-18) M/F
• Amatori (19 – 29) M/F
• Amatori (30-39) M/F
• Amatori (40-50) M/F
• Amatori (50+) M/F

O categorie se comasează, doar în cazul în care nu sunt 5 participanți la start, înscriși la categoria respectivă! În funcție de categoria de concurs, fiecare participant va avea de parcurs un număr corespunzător de ture, de la 3 la 7, pe traseul de 4 km!

„Pentru această toamnă, în 29 septembrie, ne întoarcem cu un concurs de XCO, pe Dealul Ciorii – Reșița. Acolo avem cele mai faine poteci din jurul Reșiței și pregătim un traseu de aproximativ 4 km, cu urcări faine, dar și cu coborâri provocatoare. Ne dorim ca voi să vă bucurați cu adevărat de moutainbike, indiferent de condiția fizică!

Este important să stiți că vom avea atât categorii de Amatori, cât și Elite, dar nu-i uităm nici pe Juniori! Numărul maxim de participanți este de 300!

La final, vrem să iti spunem că ediția din acest an face parte din programul RoBikeValley, inițiat de Decathlon, implementat de Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundația Comunitară Timișoara“ a mai precizat Georgian Popovici membru al asociației Bike Attack Reșița.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + ten =