Acum citesti
Parada Micilor Bicicliști West Side, 1 iunie 2024

Pe 1 iunie centrul distracției pe biciclete a fost în cartierul de vest! Peste 1200 de copii alături de părinți, bunici și prieteni adulți au sărbătorit Ziua Copilului la Parada Micilor Bicicliști West Side Kids Race, organizată de Asociația Go4fun, Road Grand Tour şi Primăria Sectorului 6, cu sprijinul Reciclad’OR.

De la organizator:

Timp de 10 ore cei mai mici și mai simpatici bicicliști au pedalat, s-au jucat și au reciclat pentru un stil de viață sănătos chiar de Ziua internațională a copilului dar și pentru Ziua mondială a bicicletei (3 Iunie) și Ziua mondială a mediului (5 Iunie).

foto Popa Bogdan

Feriți de traficul rutier, restricționat în timpul evenimentului pe Splaiul Independenței în zona SEK Bucharest International School – metrou Petrache Poenaru și proximitatea Sema Parc, copiii au pedalat în voie pe carosabil, bucurându-se de senzația de libertate pe care bicicleta o oferă.

Parada Micilor Bicicliști West Side Kids Race a inclus activități de promovare a mersului pe bicicletă în siguranță, iar cei mai tineri bicicliști au învățat reguli ce trebuie respectate în timpul deplasării pe două roți. Copiii au exersat pedalatul în pluton, slow bike și traseele de abilități printre jaloane și obstacole amenajate pe carosabil. Au vizitat un camion electric prezent la eveniment, cu ajutorul căruia au înțeles cât de mare este unghiul mort și cum trebuie să se facă vizibili în preajma autovehiculelor.

Micii bicicliști s-au relaxat apoi în curtea SEK Bucharest International School unde au participat la jocuri de reciclare creativă organizate de Reciclad’OR & Remat Holding, au învățat cum să verifice și să repare o bicicletă la atelierul organizat de Sir Fix a Lot și la alte activități organizate de partenerii evenimentului.

Orban Gabi deținător a 3 Guiness World Record, sportiv recunoscut la nivel mondial, a ținut toți participanții cu sufletul la gura în timpul spectacolului demonstrativ de acrobaţie cu bicicleta, sărind cu lejeritate peste obstacolele amplasate special pe carosabil pentru acest moment.

Startul Paradei a fost dat la ora 12:00 de E.S. Willemijn van Haaften, ambasadoarea Regatului Țărilor de Jos la București și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, prezenți la eveniment pe bicicletă.

La ora 13:00 a început West Side Kids Race, seria de 11 curse de ciclism pentru 6 categorii de vârstă între 2 și 14 ani, pe trasee adaptate fiecărei categorii, cu respectarea regulamentelor Federației Române de ciclism. Peste 40 de copii au fost premiați pentru fiecare categorie omologata atât pentru cicliști licențiați la cluburile de ciclism cât și pentru bicicliști amatori pe biciclete MTB sau cursiere. Startul categoriei Pișpirică a avut parte de cea mai lungă numărătoare premergătoare startului făcută de participanți cu părinții și prietenii susținători.

Bogdan Matei, zoo-educator biolog le-a oferit celor mici o lecție inedită de zoologie cu animale exotice vii: șarpe boa de nisip, șarpe boa constrictor, pitoni regali, piton tigru birmanez, tarantulă mexicană cu genunchi galbeni precum și cu preparate de științele naturii inedite: craniu de piton, piei și ouă de șarpe, piele de tigru siberian.

La finalul zilei a avut loc festivitatea de premiere și extragere premiilor de tombolă oferite de partenerii evenimentului.

Parada Micilor Bicicliști West Side Kids Race a fost o nouă aventură pe două roți împreună cu cei peste 2000 de copii și adulți prezenți pe parcursul zilei la eveniment organizată cu sprijinul partenerilor evenimentului: Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, Sema Parc, Federația Bicicliștilor din România, Coaliția pentru Siguranța Rutieră, UNTRR, UNSAR, TBI Bank, Auchan, ING Bank, Orange, Fiterman Pharma, Remat Holding, Bikexpert, Nutrivita, Danone, Volvo, The Bridge, MarosBike, Vesta, Autonom – Rent a Car, Cycle4GlobalGoals, Click Birotica, Apa Nova.

Mulțumim ADP Sector 6, Brigada Rutieră și Jandarmeria Română pentru sprijinul acordat în desfășurarea evenimentului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × one =