Acum citesti
„Mediaș Bike Marathon” ediția a 6-a: între tradiție și inovație!

Mult așteptata ediție a 6-a a Mediaș Bike Marathon, de pe 2 septembrie, este un eveniment reper în calendarul anului 2023 pentru pasionații de ciclism. Organizat de Asociația Mediaș 750 de ani, Asociația de Ecologie și Turism Dianthus Mediaș și Primăria Municipiului Mediaș prin Direcția pentru Cultură, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, acest maraton continuă să crească, iar pentru această ediție organizatorii au pregătit o serie de noutăți interesante atât pentru participanți, cât și pentru însoțitorii lor.

Unic în România – alegerea dinamică a traseului!

Selecția dinamică a traseului pentru competitorii MBM 2023 este o inițiativă îndrăzneață introdusă pentru această ediție. Participanții pot alege dintre șapte trasee diferite nu doar la înscrierea în competiție ci și în timpul acesteia. Inovația implică provocări importante pentru gestiunea rezultatelor finale dar aduce cu ea o mulțime de oportunități. Organizatorii țintesc spre o scădere drastică a fenomenului DNF (abndon în timpul cursei). Dacă ți-ai supraestimat resursele, este simplu: schimbi traseul cu unul mai facil. Dacă te-ai subestimat, la fel, optezi pentru o cursă mai provocatoare. La MBM 2023, de la traseul de 14 km pentru familii până la solicitanta cursă de 100 km, pentru cei care caută să-și depășească limitele, am creat trasee care trec prin sate emblematice din Transilvania, precum Biertan, Richiș, Copșa Mare și Nou Săsesc, răsfățându-i pe participanți cu priveliști impresionante iar pregătirea meticuloasă a traseelor asigură o experiență plăcută pentru toți cicliștii.

MBM promovează elemente de cultură, economie și tradiție locală!

De-a lungul tuturor edițiilor, un scop esențial al acesui eveniment a fost promovarea culturii, economiei și tradițiilor locale care fac din Mediaș un loc extraordinar. În fiecare an, s-a creat o temă unică pentru competiție, subliniind diverse aspecte ale bogatului patrimoniu bogat. De la promovarea unor producători locali de produse tradiționale din municipiu până la adoptarea unor teme specifice zonei geografice, am celebrat în mod constant cultura locală tradițională. Medaliile și cupele noastre au fost atent concepute pentru a prezenta produse de la întreprinderile locale, cum ar fi medalii din teracotă, cupe din sticlă, ceainice emailate împodobite cu flori, medalii din piele și chiar „trofee” inovatoare în formă de pantofi!

În 2023, MBM valorizează tema generală a „tradiției”. Ne propunem să evocăm nostalgia și amintirile dragi ale copilăriei noastre, în care ne amintim de bunicii noștri pregătind oale copioase de mamaliga cu brânză în cuptoare mici, să celebrăm frumusețea modelelor tradiționale care împodobesc porturile populare, o comoară împărtășită indiferent de naționalitate sau regiune. În acord cu această temă, tricourile celor mai merituoși participanți, cănile emailate și medaliile de finisher vor fi împodobite cu imprimeuri tradiționale, adăugând o notă de artă locală.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale ediției din acest an a MBM este desfășurarea în paralel a celei de-a doua ediții a Festivalului „Povestea Vinului”. Ambele evenimente oferă ocazia unică de a explora superbul Podiș al Târnavelor, de a savura vinuri rafinate și de a vă bucura de distracție, socializare și activități sportive. Cadrul pitoresc de care se pot bucura participanții MBM este străbătut de traseele care șerpuiesc prin podișul Târnavelor, cu urcări solicitante dar care te răsplătesc cu o priveliște care îți taie respirația, prin rute străvechi de exploatare a viței de vie, dar și trasee deja consacrate precum Via Transilvanica și Natura 2000. Pentru a completa experiența sportivă cu o experiență culinară și culturală, Festivalul „Povestea Vinului” vine cu o varietate de activități, inclusiv concerte, degustări de vin atât de pe plaiurile noastre mioritice cât și de pe cele internaționale și bucate pregătite de chefi renumiți.

Organizatorii nu i-au uitat pe cei mai tineri pasionați de ciclism! Secțiunea Kids Race îi așteaptă la start pe copiii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani, cu trasee adaptate la diferite categorii de vârstă, pe strada Johannes Honterus. În acest an, înscrierea pentru secțiunea Kids Race este disponibilă online, iar participanții vor primi numere de cip pentru cronometrare, medalii de finisher, premii atractive și cupe personalizate.

Toate detaliile referitoare la înscrierile online, condițiile de participare și trasee, precum și informații de actualitate ale MBM 2023, pot fi accesate fie pe site-ul concursului, fie pe pagina de facebook a competiției.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 13 =