Acum citesti
Mamut Bike Race anunță data pentru ediția 2018

Și în această toamnă Alba Iulia va fi gazda competiției de mountain-bike Mamut Bike Race destinată juniorilor și adulților. Concursul de ciclism urmează să se desfășoare sâmbătă, 8 septembrie 2018, cu startul și premierea la baza de agrement din zona Mamut.

De la organizator:

“Competiția este de tipul mountain-bike cross-country (XC), destinată în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, dar și sportivilor legitimați.  Această ediție va avea 3 trasee de concurs, fiecare dintre participanți putând alege pe cel potrivit pentru el, în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire.

Ediția a IV-a aduce o noutate în ce privește traseele: introducerea cursei populare Alba Iulia 100. Pe acest traseu vor avea acces toți iubitorii acestui sport, indiferent de nivelul de pregătire sau de vârstă, circuitul fiind unul de dificultate redusă. Ne dorim pe această cale să încurajăm cât mai mulți albaiulieni să participe la eveniment, pentru că Mamut Bike Race este în primul rând un eveniment de promovare al orașului și al ciclismului. Așadar traseul poate fi abordat cu succes și de categoria Family (părinți împreună cu copii)! Numele ales pentru cursa Alba Iulia 100 este motivată de cei 100 de ani pe care România îi sărbătorește în 2018. Ne dorim o cursă care să fie o „unire” a bicicliștilor, fie ei amatori sau cu experiență în acest sport. Mai mult, numărul de participanți la acest traseu va fi limitat la 100, pentru a sublinia și pe această cale Centenarul Marii Uniri”, transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling.

Organizatorii propun pentru această a IV-a ediție 3 trasee de concurs:

  • cursa populară Alba Iulia 100, cu o lungime de aproximativ 15 km și o diferență de nivel pozitivă de aproximativ 400 m, considerat traseu ușor.
  • traseu SCURT, cu o lungime de aproximativ 35 km (diferență de nivel +1300 m), considerat de dificultate medie.
  • traseu LUNG, cu o lungime de aproximativ 60 km (diferență de nivel +2000m), considerat de dificultate sporită.

Traseele de concurs vor fi definitivate şi anunțate până în data de 18 august 2018, întrucât organizatorii și-au propus să aducă elemente noi în trasee, dar să se și asigure că ele sunt testate și potrivite pentru participanți.

Pentru cei care nu sunt familiari cu evenimentul, le reamintim că Mamut Bike Race este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele vor include zone de asfalt (pista de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice).

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. La începutul lunii MAI vor începe înscrierile pe site-ul competiției.

Detalii suplimentare se regăsesc pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + 20 =