Acum citesti
Dramă pe Sultanu: liderul din Clasamentul General cade și abandonează, dar Astana apără tricoul galben la Turul României

Etapa cu numărul 4 din Turul României nu promitea ceva foarte spectaculos pe hârtie, fiind o etapă de 189 de km pe traseul Târgoviște – Moreni – Pucioasa – Vulcana Băi – Voinești – Târgoviște, cu start și finiș în același loc, la Casa Sindicatelor. Însă lucrurile au explodat pe cele două cățărări ale etapei: Sultanu, unde trei cicliști, între care și românul Emil Dima, au reușit să evadeze și Costișata, unde purtătorul tricoului galben, REMKI Rudolf, de la Astana Qazaqstan Development Team a căzut și a fost nevoit să abandoneze cursa.

La intrarea în ultimii 40 de km, când cei trei evadați aveau un avans de șase minute, Ileas Baleare s-a hotărât să își încerce șansa la victoria de etapă și a setat un ritm infernal în fața plutonului. La intrarea pe Bulevardul Unirii din Târgoviște, distanța s-a redus la 10 secunde, iar evadarea a fost prinsă dramatic în ultimii 100 de metri.

Spectacol a fost, în Etapa 4, și pe marginea șoselei, unde sute de oameni au așteptat plutonul ca să-i întâmpine pe sportivi. Comunitatea de cicliști amatori s-a adunat pe Sultanul, iar în localități precum Moreni, Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Tătărani, au ieșit la drum adulți și copii deopotrivă, fără să facă economie la aplauze și la strigăte de încurajare.

Locul 1 și tricou portocaliu, sponsorizat de Orange: SMIRNOV Ivan, Astana Qazaqstan Development Team

Locul 2BOWER Lewis, Equipe Continentale Groupama – Fdj 

Locul 3KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper

Tricoul galben de lider în Clasamentul General, sponsorizat de Yopro: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team

Tricoul cu buline, de lider în Clasamentul pe Puncte, sponsorizat de Federația Română de Ciclism: KUBIŠ Lukáš, Elkov – Kasper

Tricoul verde, de lider în Clasamentul Cățărătorilor, sponsorizat de Stay Strong: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team (va fi purtat în etapa de mâine de către MAKOHON Jack, Team Skyline)

Tricoul alb, de lider în Clasamentul Tinerilor (sub 23 de ani), sponsorizat de Gebruder Weiss: DOSTIYEV Ilkhan, Astana Qazaqstan Development Team (va fi purtat în etapa de mâine de către APPELBAUM Henri Johannes, Rembe Pro Cycling Team Sauerland

Tricoul roșu, de lider în Clasamentul Sprinturilor, sponsorizat de M&Ms: WRIGHT Paul, Rembe Pro Cycling Team Sauerland

Tricoul albastru, de lider în Clasamentul Românilor, sponsorizat de Ariel: RĂILEANU Cristian, Echipa Națională a României.

Duminică, 18 august, are loc ultima etapă de la această ediție a Turului României, în Capitală, pe un circuit între Piața Alba Iulia și Piața Constituției, cu zona de start finiș pe Bulevardul Unirii, la Biblioteca Națională. Startul are loc la ora 09:45, iar finișul după ce plutonul parcurge de 16 ori traseul (98 de km în total), adică între orele 12:03-12:27, în funcție de viteza cicliștilor.

După festivitatea finală de premiere a Turului României, adică între orele 13:30-16:00 are loc, pe Bulevardul Unirii, la Biblioteca Națională, Cursa Copiilor, la care sunt așteptați să participe peste 1000 de mici cicliști.

Pentru buna desfășurare a Etapei 5 din Turul României și a competiției conexe Cursa Copiilor, se va restricționa traficul rutier pe arterele de circulație aflate pe traseul competiției sportive, precum și pe cele care acced către acestea, astfel:

– între orele 07:00 – 13:30, pe următorul traseu:  intersecția Bd. Mircea Vodă cu Bd. Unirii – Bd. Unirii – Piața Alba Iulia (parcurgerea sensului giratoriu și fără afectarea parcării), retur pe Bd. Unirii – întoarcere la trecerea de pietoni până în Piața Constituției (se vor restricționa doua benzi de circulație) – Bd. Unirii – Bd. Mircea Vodă – parcarea Bibliotecii Naționale.

– între orele 07:00 – 18:00, pe Bd. Unirii, ambele sensuri de circulație, pe segmentul de drum cuprins între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, fără afectarea intersecțiilor;

– între orele 07:00-18:00, pe Bd. Mircea Vodă, de la Pod Mărășești până la Bd. Unirii;

– între orele 09:00-18:00 în Piața Alba Iulia;

– între orele 09:00 -18:00 în Piața Unirii;

– între orele 09:00 – 14:00 pe Bd. Unirii, ambele sensuri de circulație, de la Piața Unirii până la Piața Constituției;

– între orele 09:00 – 14:00 în Piața Constituției – pe 2 benzi pentru întoarcere dinspre Bd. Unirii .

​Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi de prevenire a accidentelor de circulație. Totodată solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

A 56-a ediție a Turului României, care a început în data de 14 august la Deva, a numărat 5 etape care au trecut prin Alba Iulia, Păltiniș, Sibiu, Cristian (BV) și Târgoviște, înainte de a ajunge la finiș, în 18 august, la București, unde pentru prima dată după 20 de ani, etapa finală se va desfășura pe Bulevardul Unirii. Organizat de Federația Română de Ciclism, alături de Auchan România și Agenția Națională pentru Sport în calitate de parteneri principali, evenimentul însumează peste 800 de km și aduce la start 25 de echipe din 14 țări, marcând cea mai puternică participare românească la o competiție de gen, cu șase echipe înscrise. Evenimentul este transmis integral, în direct, pe Digi Sport 2.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 8 =