Acum citesti
Cheia MTB Challenge anunță a 5a ediție pe 18 și 19 septembrie!

A V-a ediție a evenimentului Cheia MTB Challenge, concurs de mtb, cu o probă de tip XCM și două de tip XCP, va avea loc în weekendul 18-19 septembrie în stațiunea Cheia din județul Prahova.

De la organizator:

La Cheia MTB Challenge, ediția 2021, vor putea concura sportivii legitimați FRC și amatori, iar participarea adulților se va putea face la una din cele trei probe: doi munți – traseul lung (69 km), un munte – traseul mediu (48 km) și subcarpați- traseul scurt (29 km).

Pentru copii au fost pregătite trasee speciale pentru categoriile de vârstă 3-5 ani (1 km), 6-8 ani (2 km), 9-11 ani (5 km) și 12-14 ani (10 km). Tinerii minori cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani pot participa la proba subcarpați.

Traseul vedetă, și cel mai dificil, al competiției este cel al celor doi munți. Parcurgerea traseului 2 munți oferă experienţe de neuitat cu căţărări provocatoare pe munții Tătaru, zone de respiro în care poţi admira peisajele de basm de pe munții din jur. Traseul coincide pe o porțiune consistentă cu vechiul drum din Plai al Slonului unde în timpurile de demult legiunile romane avansau în Dacia, tătarii invadau Transilvania iar Mihai Viteazul trecea în Transilvania cu trupele sale pentru a realiza prima Unire. După o porțiune de push bike de 1 km, traseul ajunge în zona alpină a munților Ciucaș, mai exact în Curmătura Stânei, de unde participanții pot admira  Culumea Zăganu-Gropșoarele.

Proba celor 2 munți va avea loc sâmbăta (18 septembrie 2021), startul având loc la ora 10:00. Traseul celor 2 munți are o lungime de 66 km iar diferenţa de nivel este de 1770 de metri. Traseul parcurge munții Tătarului și Ciucaș, atingând înățimi de peste 1400 de metri altitudine. Cel mai înalt punct al traseului este în preajma Vârfului lui Crai (munții Tătarului) cu înălţimea de 1467 m. La pasul Boncuța, mai exact, la cel de al 37 kilometru al traseului, timpul limită va fi de 4 ore. Timpul mediu de parcurgere al traseului este de 5 ore iar cel limită fiind de 6 ore, în condiţiile unui traseu uscat.

Proba unui munte va avea loc duminică (19 septembrie 2021), startul având loc la ora 10:00. Traseul de tip XCP MTB are o lungime de 48 km iar diferenţa de nivel este de aproape 1230 metri. Traseul parcurge văile râurilor Telejenel, Strâmbu și Buzău urcând ulterior în munții Ciucaș de unde pot fi  admirați colții Zăgaului și pășunile alpine din Curmăturea Stânei. Cel mai înalt punct al traseului este în preajma Colții Boncuței (munții Ciucaș) cu înălţimea de 1447 m.

Proba subcarpaților Proba subcarpaților (tura scurtă) va avea loc duminică (19 septembrie 2021), startul având loc la ora 11:00. Traseul de tip semimaraton MTB are o lungime de 29 km iar diferenţa de nivel este de aproximativ 590 metri.  Timpul mediu de parcurgere al traseului este de 1 oră și jumătate. Timpul limită este de 3 ore în condiţiile unui traseu uscat, în cazuri excepţionale timpul limită se va extinde sau se va aştepta până la sosirea ultimului concurent.

La finalul celor trei probe, participanții și voluntarii Cheia MTB Challenge sunt așteptați la masă unde pot servi gulaș și bere Zăganul la draft. După premiere, cei înscriși în concurs sunt invitați de organizatori să rămână la tragerea la sorți unde pot câștiga o înscriere gratuită la ediția 2021, tricoul competiției, geluri, băuturi energizante sau batoane energetice.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară, iar participarea implica taxa. Pentru mai multe detalii puteți accesa website-ul Cheiamtb.ro sau evenimentul oficial Facebook.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 5 =