Acum citesti
Atelier tehnic pentru mecanicii de biciclete, organizat la Cluj-Napoca

Bicicletele devin din ce în ce mai complicate, chiar și cele „normale”, nu doar cele electrice. Așadar, pentru utilizatorul normal, cicliștii și bicicliștii de zi cu zi, întreținerea unei biciclete de generație nouă se poate dovedi a fi peste puterile noastre de înțelegere. Sau, chiar dacă ne pricepem, nu este exclus ca timpul necesar realizării unei operații mai complicate să se dovedească a fi prea lung, motiv pentru care mai degrabă preferi să duci bicicleta la un service autorizat. Aici ai șanse mult mai mari ca de bicicleta ta să se ocupe mecanici pricepuți care știu ce fac, în jumătate din timpul cât ți-ar lua ție sau poate chiar și mai repede.

Este și motivul pentru care, în martie, BikeFun România, importatorul bicicletelor Merida, a organizat la Cluj Napoca, la sediul magazinului Bella Bike, un atelier tehnic special dedicat servisării și întreținerii bicicletelor moderne. Iar “modern” nu este deloc exagerat folosit aici, pentru că bicicletele de azi, mare parte, au devenit foarte greu de demontat și poate chiar mai greu de pus înapoi. Și este suficient să ne gândim la cablurile de la ghidon care sunt trase acum prin headset.

Astfel, distribuitorii mărcilor importate de BikeFun în România au fost invitați și încurajați să participe, pentru a înțelege mai bine cum se fac anumite operații. La întâlnire a participat și mecanicul șef de la BikeFun Ungaria, care a explicat, prin exemple, cum se fac diferite operații de demontare, întreținere și instalare înapoi pe bicicletă a componentelor demontate și eventual înlocuite.

Așa că, pentru a vedea “mai îndeaproape” despre ce e vorba și, de ce nu, pentru a mai învăța ceva, am participat și noi, iar timpul petrecut acolo nu a fost deloc pierdut.

Personal pot spune că am fost șocat de cât de greu se schimbă o baterie Mahle integrată în cadru. Vorbim în special despre gravel-urile electrice Merida eSILEX sau cele pentru trekking și fitness Merida eSPEEDER. Dacă vă puteți închipui, trebuie să dai jos până și furca, pentru a deconecta firele care ajung la ghidon. E drept însă că este o operație care nu se prea face, decât dacă se stricaă acumulatorul, lucru rar.

Astfel de întâlniri sunt foarte utile atunci când se organizează și mi-ar plăcea să văd că se întâmplă din partea cât mai multor importatori de biciclete în România, mai ales că, așa cum a fost și în cazul întâlnirii BikeFun la Bella Bike, ocazia este una excelentă pentru socializare și întărirea relațiilor de prietenie. Mecanicii veniți la acest atelier au primit diplome de participare care atestă că acum știu să rezolve situații mai complicate și delicate decât restul mecanicilor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 1 =