Acum citesti
Câmpulung Muscel, o zonă adorabilă

De ce oare toți cei care aud de Câmpulung și nu cunosc locurile se gândesc la o zonă de câmpie? Să fie oare din cauza numelui? Provine de la contele Laurencius de Longo Campo care se pare că a condus vechea comunitate săsească din zonă, până în anul 1300, atunci când a trecut în neființă. Mereu când străbat aceste dealuri admir peisajul magnific și mă gândesc la cum era percepută de locuitori această zonă, acum 700 de ani. Sau cum o duceau primele așezări omenești de aici, care datează încă din 1700 î.d.Hr.

clung

Lasând la o parte încărcătura istorică a locurilor, trebuie să recunosc că se numără printre zonele mele preferate. Nu doar pentru că aici îmi place să-mi petrec timpul, ci pur și simplu datorită diversității traseelor pentru biciclete. Pasionat de șosea? Ai nenumărate variante de a pedala pe cursieră la deal și vale. Pasionat de mountainbike? Cu atât mai bine, deoarece oferta este și mai variată. Există chiar și un traseu de MTB, cu iz de enduro, construit de oamenii locului, pe care este o plăcere să te dai la vale. Ai suficiente vârfuri de cucerit și multe poteci de coborâre de descoperit, prin urmare există mereu ceva nou de făcut.

Nu uita totuși că pe cât de sus vrei să ajungi, pe atât de mult va trebui să pedalezi, sau să împingi bicicleta. Altfel nu merge, însă satisfacția este pe măsură, lucru pe care de fapt îl știi foarte bine. Ultimele 6 zile le-am petrecut căutând noi poteci prin zonă. Cu prieteni bicicliști sau cu prieteni motocicliști, am avut parte de cele mai bune 6 zile din acest an. Ceea ce mă face să recomand din nou această zonă, prea puțin mediatizată, care așteaptă cu mare nerăbdare să fie descoperită. O mică parte din filmările realizate de noi sunt prezentate mai jos.

Savurați și setați rezoluția pe 720p!

Vezi Comentarii (13)
  • pentru promovare ar fi de folos sa scrieti mai des pe aici despre zona si sa dati exemple de cateva trasee pe care le recomandati, eventual si cu ruta pusa pe bikemap sau ceva similar. iar un maraton mai bine promovat ar ajuta si mai mult.

  • Pe langa cele enumerate de tine in descrierea zonei, pot spune despre Campulung ca este un adevarat tezaur etnografic si cultural(port popular, arhitectura neoromaneasca, biserici rupestre). Felicitari pentru post.

  • Filmările au fost realizate pe mai multe trasee, nu doar pe unul singur și din păcate nu au fost înregistrate prin GPS.
    @Alex: da, este un Mondraker Foxy XR. Review-ul va urma.
    @Sorin: ținem legătura și mergem să-l explorăm împreună dacă vrei.
    @MiDan: vom pregăti un material mai amplu pe această temă. Cazarea putem s-o punem și noi la dispoziție în acea zonă, la un preț rezonabil. Avem nevoie doar de timp pentru a pregăti totul ca la carte.

  • Salut! Eu sunt din zona campulungului si trebuie sa recunosc ca sunt trasee geniale, se afla la 48 de km de pitesti spre nord, arges, si am recunoscut majoritatea traseelor din filmulet, daca vreti sa va dati tare mergeti pe ciocanu, e pentru adrenalina, sunt rampe bine facute si traseul este destul de abrupt, daca vreti un traseu mai usor si mai putin abrupt, incercati magura, sunt cateva parti foarte putin abrupte si in rest e ca pe sosea, daca vreti ceva cu adevaratul hard, incercati stramtu’ e o viteza infernala si la final sunt bolovani foarte Mari si instabili, fiecare cum ii place, eu oricum am gustat toate pamanturile de aici :)) , na, asa prind experienta, nu am o varsta tocmai inaintata, am 14 ani si sunt cel mai mic din grupul meu de bikeri, si noi majoritatea urmarim freebiker, si ne place! 😉 enjoy!

  • Daca cei de la freerider ar dori sa amenajeze un traseu mai lung in campulung, eu sincer as fi incantat sa fac munca in voluntariat, si cred ca o sa fie mai multi prieteni de ai mei care or sa vrea sa faca asta, noi oricum avem un traseu super, facut de noi, dar necunoscut.. Si freerider poate fi o voce, aici, in campulung..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × four =