Acum citesti
Pantofii de șosea FLR F-XX (2020)

O pereche de pantofi de ciclism performanți și confortabili fac diferența între o tură plăcută și una chinuitoare dar și între stabilirea unui nou record personal, un loc mai bun în clasament dar și doar în senzația fantastică de putere pe care ți-o dă fiecare pedală în care forța ta se transmite roților cu eficiență maximă!

FLR este un producător de pantofi de calitate superioară mai puțin cunoscut în România dar care are în palmares victorii aduse de cicliștii sponsorizați, în curse de cel mai înalt nivel.

Importați acum în România de CrossBike, am primit la test de la magazinul Click4sport modelul de top pentru șosea, FLR F-XX. Acest pantof este unul de performanță înaltă, cu talpă din fibre de carbon premium, cu o rigiditate foarte mare și cu o greutate la nivel cu cele mai performante modele concurente.

FLR F-XX are o talpă R500 din carbon de top, cu o rigiditate de nivel 14, ceea ce înseamă că sunt printre cei mai rigizi pantofi de pe piață. În principiu acest lucru favorizează performanța, dar poate fi și un dezavantaj în ceea ce privește confortul la ture lungi, unde o talpă ceva mai elastică e mai potrivită. F-XX transmit puterea către pedală cu eficiență maximă, prin intermediul oricărui tip de plăcuță cu prindere standard în 3 șuruburi. Pentru a mări confortul și a elimina punctele de presiune, talpa are călcâiul ceva mai ridicat și include câteva orificii de aerisire.

Partea superioară e fabricată dintr-o singură bucată de microfibră de calitate superioară. Îmbinările arată fantastic, materialul se simte grozav, totul pare de o calitate fără cusur.

Închiderea se face cu un sistem de reglaj micrometric prin rotație cu 2 clapete Atop care funcționează ireproșabil. Pantoful se strânge perfect pe picior, fără puncte de presiune și fără să rămână vreun joc parazit.

DCIM100GOPROGOPR0298.JPG

Prima impresie la folosirea pantofilor F-XX este că aceștia oferă combinația perfectă de confort și eficiență. Senzația de performanță e totală, materialele sunt plăcute la atingere și învăluie plăcut laba piciorului. Greutatea mică îi fac să se simtă foarte ușori pe picior, aproape insesizabili. Odată însă aplicată presiune pe talpă, bicicleta pornește violent iar senzația de transfer al puterii e impresionantă. Pe căldură, aerisirea e destul de bună iar pe vreme rea materialul reușește să oprească bine curentul de aer.

Pantofii vin în set cu o pereche de șosete premium, acestea fiind la ora actuală cele mai bune șosete din arsenalul meu personal, confortabile, răcoroase și până acum fără defecte.

DCIM100GOPROGOPR0306.JPG

Am folosit deja destul de mult pantofii FLR F-XX, în multe ture atât pe plat cât și pe munte, culminând cu o încercare reușită de Everesting pe Transfăgărășan, unde aceștia au fost pantofii principali, pe care i-am purtat primele 4 urcări din cele 6 efectuate.

Recomand clar celor ce doresc un pantof de calitate la un preț avantajos. Cu FLR F-XX, pentru un preț mai avantajos decât cel plătit unei mărci mai cunoscute, oricine poate să aibă parte de performanțe și confort de top, calități confirmate în cursele profesioniste de cel mai înalt nivel. De asemenea, restul gamei de pantofi FLR reprezintă oferte foarte bune în gama lor de performanță, demne de luat în considerare de oricine dorește să cumpere un pantof nou de ciclism, indiferent dacă e de șosea sau de MTB.

Importator: CrossBike

Primit la test de la Click4sport

Preț: 899 lei

Toți cititorii Freerider.ro au o reducere de 10% la produsele FLR în magazin aplicând cuponul FLR10 !!!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =