Acum citesti
Test – Tricou Northwave CREW Pro și Northwave BOMB

Confortul este absolut esențial când faci sport, bicicletă în cazul nostru. Dacă nu te simți bine în echipamentul pe care îl porți, antrenamentul, excursia sau chiar concursul la care participi poate deveni un coșmar și se poate termina prematur. Așadar, alegerea hainelor este esențială. Din fericite ai de unde alege!

Recent am testat două tricouri de la cunoscutul brand italian Northwave, mai precis tricoul cu mânecă lungă CREW Pro și tricoul cu mânecă scurtă BOMB. Cele două sunt complet diferite între ele deși practic, în realitate îndeplinesc același rol.

Northwave CREW Pro – mâneca lungă

Northwave CREW Pro este un tricou cu mânecă lungă de nivel premium, fapt care se cam reflectă și în prețul sau. Este destinat disciplinei „enduro-mtb”, iar asta rezulta din modul în care este croit. Evident însă că îl porți purta și la mtb și mai ales la gravel, unde se potrivește bine cu stilul „cool” al acestei discipline. La șosea, pe cursieră, e drept că nu prea merge.

Aspectul complet negru și cu logoul Northwave alb și minimalist, pe mine nu ma atrage în mod deosebit. Adevărul este însă că atunci când ești „pro” nu te încurci cu echipament colorat și „neserios”. Fiind pro, ești și sobru! Ok, glumesc, iar adevărul este că această sobrietate deplină îi atrage pe unii rideri.

Tricoul este fabricat din tradiționalele materiale elastan și poliester, fapt care îi oferă proprietatea de a se usca repede când transpiri. Evaporarea umezelii generează automat răcirea corpului tău. Faptul că are mâneci lungi, va ajuta și mai mult.

Am observat pe mâneci perforațiile făcute „cu laser”, potrivit fabricantului. E vorba de mici găurele care ajută la ventilație. De fapt cam toată mâneca este perforată, iar textul descris de perforații este numele mărcii, Northwave.

Tot la mâneci, în partea de sus, am observat acele „aripioare” care, sincer nu-mi dau seama la ce ajută. Și Northwave le scoate în evidență la prezentarea tricoului pe pagina oficială, dar în realitate nu le văd utilitatea. Tot ce pot spune despre ele este că… arată interesant. Și diferit față de alte tricouri de pe piață.

Cel mai impresionant este însă cum se simte la atingere acest tricou și material. Deși „pe hârtie” nu este nimic deosebit, fiind fabricat din poliester 90% și elastan 10%, așa cum am spus deja, la atingere materialul este și fin și robust în același timp. Este greu de descris în cuvinte, cel mai bine fiind să-l încerci direct. Cusăturile sunt aplatizate, fapt care îi oferă un nivel în plus de confort.

Northwave BOMB – mâneca scurtă

Pe de alta parte Northwave BOMB cu mânecă scurtă este altfel, chiar dacă materialele din alcătuire sunt aceleași, poliester și elastan. Însă pentru ca sunt în cantități diferite, 87% poliester și 13% elastan, materialul este mai moale, chiar mult mai moale. Per total, comparat cu Northwave CREW Pro, tricoul Northwave BOMB este mai confortabil.

Fiind cu mânecă scurtă, acesta poate fi purtat cam peste tot. Eu l-am purtat și pe bicicletă, dar și la ture de drumeție la munte sau trail run. Desigur, fiind fabricat din materiale sintetice, garantează că se va usca repede, oferind răcirea corpului în timpul acestui proces. Destinația sa principală este tot enduro-mtb, însă foarte bine merge și pe gravel bike.

Gulerul tricoului are o forma interesantă, după cum se vede din poza. Northwave spune că este „ergonomic”, iar în viața reală l-am simțit foarte confortabil. Chiar și când aveam un rucsac în spate, care trăgea de tricou în diferite direcții, nu am simțit că gulerul ar cauza disconfort.

Northwave mai spune că fața și spatele sunt fabricate din materiale diferite. Or fi, însă la vedere acestea nu se deosebesc deloc, par a fi cât se poate de identice. Mânecile sunt însă puțin altfel, par a fi ușor ventilate. Ideea este însă că uscarea este eficientă, iar când faci o pauză transpirația se duce repede, nu stai cu tricoul ud leoarcă pe tine.

Important de menționat este și că, având mai mult elastan în compoziție, tricoul este foarte elastic. Astfel, vei putea purta pe dedesubt protecțiile de care ai nevoie, atunci când te dai mai „extrem”.

Northwave CREW Pro si Northwave BOMB – concluzii

Așadar, pe care să-l alegi? Dacă bugetul permite, pe amândouă! Sunt diferite și ideal de purtat în situații diferite. CREW Pro, fiind cu mânecă lungă, oferă și ceva protecție la frig, chiar dacă are perforațiile de pe mâneci. Tot mâneca lungă oferă și un grad în plus de protecție în cazul unei căzături. Pe de altă parte Northwave Bomb este multifuncțional și polivalent, fiind potrivit de purtat atât pe bicicletă la enduro-mtb, mtb-xc și gravel cât și când nu ești cu bicicletă, dar faci o alergare sau drumeție.

Materialele mi-au plăcut, Bomb este deosebit de plăcut la atingere în timp ce Crew Pro este chiar altfel. Cu alte cuvinte, le recomand pe ambele.

  • Northwave CREW Pro: 339 lei
  • Culori disponibile: negru
  • Northwave BOMB: 246 lei
  • Culori disponibile: negru; alb/auriu; gri închis/gri; verde (forest)/gri
  • Importator: Bikefun.ro
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + 10 =