Acum citesti
Cheie pentru desfacerea pinioanelor de la M-Wave TB-FW50

Dacă ai încercat vreodată să demontezi pinioanele de pe casetă cu o cheie specifică, probabil că ai constat un lucru: nu poți să le desfiletezi deoarece inelul care le prinde se învârte în același sens cu pinioanele. Aceasta se datorează freewheel-ului, care-ți permite de fapt să mai faci pauze de pedalat în timp ce roata continuă să se învârtă.

Pentru a putea desface pinioanele înseamnă că ai nevoie de o piedică, mai precis de o sculă care să le țină în loc. Cea clasică, pe care o cunoaște toată lumea și care poate părea înspăimântătoare la o primă vedere, este cea cu lanț. M-Wave însă propun ceva mai lejer, o cheie similară unui mox sau clește, cu o construcție cu două brațe ce curpind pinioanele. Pe acele brațe se regăsesc două role din plastic care de fapt se fixează în pinioane, iar cu ajutorul brațelor lungi ale acestei scule, poți să ții strâns de ele.

Fotografii cu metoda clasică:

Metoda nouă:

Cheia poate fi folosită pe pinioane cu 10 până la 23 de dinți. Fixarea se face foarte facil, pur și simplu treci cleștii peste pinioane și strângi. Problema apare atunci când piulița de strângere a pinioanelor este extrem de bine strânsă, căci pârghia acestei scule poate fi cam mică. Am reușit să desfac piulița unor pinioane strânse moderat, însă atunci când am avut nevoie de o forța semnificativ mai mare (deși e clar indicat că acea piuliță nu se strânge foarte puternic), a trebuit să apelezi la scula cu lanț, din simplul motiv că se fixează pe mai multe pinioane și pentru că are pârghie mai mare.

Așadar, o sculă foarte ușor de folosit de către oricine și mai mutl decât binevenită la casă omului atunci când vrei să faci singur reparații la bicicletă, în special când trebuie să înlocuiești pinioanele. Exceptând mențiunea legată de piulița strânsă foarte puternic, aceasta este o sculă utilă, ergonomică și mult mai ușor și mai rapid de utilizat decât una cu lanț. În plus de asta, este și mai compactă.

Preț: 150 Lei
Importator: SportXTeam
Mențiuni: poate fi cumpărată de la Emag

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × one =