Acum citesti
Informații importante pentru Campionatul European de MTB de la Cheile Grădiștei

Săptămâna aceasta are loc, în România, poate cel mai important eveniment al anului pentru ciclismul mtb autohton, mai precis Campionatul European de MTB, etapa de la Cheile Grădiștei. Evenimentul în sine are o importanță foarte mare întrucât pune tara noastră pe harta locațiilor în care se țin aceste etape, alături de țări precum Suedia, Elveția sau Danemarca.

La fel de important este și pentru că îi vom putea urmări în direct pe sportivii noștri de talie mondială, precum Vlad Dascălu, Ede Molnár, Peque Roberto sau Patrick Pescaru care se vor lupta cot la cot, efectiv la propriu, cu cei mai buni mtb-iști din lume. Iată care sunt informațiile importante pentru a putea participa în calitate de suporter și spectator.

foto Traian Olinici

Cum ajung la Campionatul European de MTB de la Cheile Grădiștei

Locația evenimentului este Cheile Gradistei Resort Fundata unde se ajunge dinspre Bran sau Rucăr, apoi direcția Moieciu de Sus. Se poate urca cu mașina până sus la complexul Fundata Resort unde sunt 1.150 locuri de parcare. Taxa de parcare este de 20 lei / zi.

Programul Campionatului European de MTB de la Cheile Grădiștei

Evenimentul începe marți 7 mai și se încheie duminică pe 12, însă pentru spectatori concursurile încep miercuri la ora 16:30 cu calificări XCC Elite și U23 Masculin. Desigur cele mai importate momente vor fi duminică începând cu ora 10:30 la U23 Feminin, Cross Country Olympic (XCO). Întreg programul poate fi consultat aici.

Care cicliști români vor participa la Campionatul European de MTB etapa Cheile Grădiștei

Etapa de la Cheile Grădiștei este cu atât mai importantă pentru noi întrucât vom avea o delegație numeroasă a echipei naționale la primul Campionat European de Mountain Bike organizat în România. Așadar, este important ca și noi, fanii, sa fim prezenți în număr cât mai mare, pentru a-i susține pe ai noștri și nu numai, pentru a ne bucura de acest eveniment special.

Elite Masculin:
🔸Vlad Dascalu – CS Dinamo Bucuresti
🔸Ede Molnár – CS Dinamo București
🔸Peque Roberto – Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureş

U23 Masculin:
🔸Patrick Pescaru – Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureş
🔸Alex Ilie – CS Dinamo Bucuresti
🔸Razvan Grec – Kronstadt Cycling
🔸Eduard Kubat – Velocitas

Juniori Masculin:
🔸Dragos Stavar – SportGuru.ro
🔸Horea Precup – Velocitas
🔸Theodor Pridon – CSM Mediaș
🔸Luca Bodareu – ACS Sport Guru

Elite Feminin
🔸Suzi Hilbert – NoMad Merida CST

Juniori Feminin
🔸Wendy Bunea – APedalForward
🔸Iana Balteș – Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureş
🔸Miruna Măda – CSM Mediaș

Ce mănânc la Campionatul European de MTB de la Cheile Grădiștei

Dacă planifici să petreci întreaga zi în resort, poți mânca la fața locului la unul dintre cele trei restaurante, unul la Moieciu – partea de jos a resortului și două la Fundata, sus unde se țin și concursurile. Va exista și o zonă de food-court cu minuturi lângă zona de start-finiș, dar și Auchan, unul din sponsorii evenimentului, va fi prezent la fața locului cu snack-uri.

Cazarea la Campionatul European de MTB de la Cheile Grădiștei

Organizatorul a anunțat că la Cheile Grădiștei nu mai există opțiuni de cazare însă la poale, în satele Moieciu de Jos, Cheia și Moieciu de Sus, există numeroase opțiuni de cazare.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × four =