Acum citesti
Freerider la Adidas Terrex Infinite Trails 2024!

Adidas Terrex Infinite Trails este o competiție spectaculoasă din toate punctele de vedere. Aceasta include distanțe pentru toată lumea, de la 15 km la 60 km, și probe pe echipe și individuale. În proba pe echipe, trei concurenți pornesc simultan și își împart trei bucle: Bucla 1: 21 km cu 1900 m diferență de nivel; Bucla 2: 30 km cu 2700 m diferență de nivel; Bucla 3: 45 km cu 3100 m diferență de nivel. Concurenții din echipă se așteaptă la finiș înainte de a continua următoarea buclă.

Competiția include și trei probe individuale:

-15 km cu 900 m diferență de nivel
-30 km cu 1860 m diferență de nivel
-60 km cu 5200 m diferență de nivel

Cursa este organizată în stațiunea austriacă Gastadt în statul federal Salzbug, și se aleargă pe munții din jurul stațiunii. Proba aleasă de mine este cea regina de 60 km. Pe principiul „să alergam de toți banii”, tura ne va duce pe 3 vârfuri cu vederi fabuloase în jurul Gastad. Se pleacă de la 853 m și urcăm pe Gamskarkogel, 2.467m, cel mai înalt vârf înierbat din Europa, apoi coborâm în vale, la 1100 m și urcăm pe următorul vârf, Graukogel, 2.462 m, iar apoi urcăm abrupt, pe un segment intitulat sugestiv „The Hell” până pe Tischkogel, ultimul vârf mare, cu 2.432 m înălțime, urmând apoi să alergam mai mult sau mai puțin la vale spre finiș.

Numele meu este Dinu Țurcanu, și aveți ocazia ca prin intermediul Freerider.ro și al picioarelor mele, să parcurgeți cu mine drumul spre Gastadt, cu tot ce înseamnă antrenamentele, pregătirea pentru concurs (planul de cursa cu nutriția aferentă), călătoria și cele 3 zile în care voi fi la față locului și voi lua parte la tot ce înseamnă Inifinite Trails, înregistrare, reguli, cursa ilustrată cu multe poze, petrecerea de după și tot ce voi experimenta acolo.

Câteva cuvinte și despre mine. Am 47 de ani, lucrez într-o corporație și sunt alergător amator, din categoria amatorilor dedicați și ușor obsedați de alergare, montană mai ales. Alerg regulat de vreo 13-14 ani și am o experiență destul de bogată în curse de anduranță lungi. Am participat de 2 ori la UTMB (TDS 120 km și UTM 160 km), de 2 ori la Tor des Geants (330 km cu 24.000 m diferența de nivel), iar de la noi la Ciucaș Ultra, Apuseni Ultra Race, Bucegi 7500, Transilvania Legends și alte curse mai scurte.

Totuși, cel mai mult țin la amintirea traversării solitare a Carpaților Meridionali în 2021, în 9 zile de la Bușteni la Herculane, o aventură care mi-a mers la suflet. Drumul spre Gastadt a început azi, cu înscrierea în cursa, stați aproape.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 − 3 =