Acum citesti
Test – Northwave Tribe [2020]

Cei de la Northwave ne-au trimis la test noile incalțări pentru pedale de tip platformă, modelul Clan testati recent aici, alaturi de Tribe despre care vorbim acum. Compania a plecat de la ideea unui un pantof ușor, confortabil, cu o talpă moale și aderentă. Așa a luat nastere noul Tribe. Northwave Tribe are un preț de raft recomandat de 459 Lei.

E destul de clar că pantoful Clan nu era destinat turelor la picior sau la iesiri prin oraș datorită tălpii rigide, intrebarea e, oare cu modelul Tribe poți face asta? Dupa cum ne-am asteptat raspunsul este ”DA” , deoarece talpa nu este compusă din sistemul EVA, este mult mai flexibilă și moale, fiind o veste bună pentru pasionații turelor montane pe bicicletă. Sincer, la prima vedere, nu ai crede ca sunt niste pantofi pentru MTB , aduc mai mult a incalțări casual care vin perfect cu niste blugi mai largi si o jacketă, deci impuști doi iepuri deodată, cum s-ar zice.

Aceeaşi părere o are şi colegul meu de redacţie Dan Mazilu. „Când am văzut pantofii Northwave Tribe testaţi de colegii mei, am cumpărat şi eu o pereche, pentru că mi-au plăcut foarte mult”, spune Dan. „I-am luat însă nu pentru dat pe bicicletă în off-road ci pentru oraş, pentru că sunt extrem de eleganţi. În acelaşi timp sunt însă robuşti, aşa că îi folosesc la toate drumurile pe bicicletă în oraş, nu doar la mers pe jos cu diferite treburi.

Construcţia este solidă, dar în acelaşi timp confortabilă. Am stat cu ei în picioare chiar şi 16 ore şi n-am simţit disconfort. Pereţii pantofilor sunt groşi, dar aerisiţi, fapt ce oferă piciorului susţinere laterală foarte bună. Iar construcţia din piele întoarsă în culori asortate merge excelent şi pentru utilizare urbană. Talpa Michelin Gecko+ este foarte interesantă pentru că deşi nu are un profil agresiv sau vizibil aderent, pe suprafaţă udă talpa este foarte aderentă. Pe gresie în special, am observat că practic se lipesc, aproape că te împiedici în ei dacă nu eşti atent. Se pare că nu degeaba i-au spus Gecko. Personal asta văd la noii Tribe – performanţă şi eleganţă off şi on road”, concluzionează Dan.

Tribe tinde a fi un pantof foarte aerisit, grație inserțiilor mari de plasă in partea superioară, care imbină protecția și aerisirea, dar nu am vazut acest tip plasă in partea din față unde sunt degetele (modelul Clan are), iar piciorul respiră bine de asemenea in laterale. Pe cat de bine respiră pe atat de bine iți protejează calapodul in timpul unei cazături mai serioase, căci în vârful pantofului și în partea călcâiului a fost pus un material cauciucat  mai dur.

Talpa Tribe-ului nu este la fel de complexă precum cea a Clan-ului, dar asta nu inseamnă că nu livrează performantă. Intr-adevar, talpa este mult mai flexibilă si materialul care face contact cu solul este mai moale, rezultând o aderență nu foarte precisă la un prim contact cu pedala. Ca să ai un ”grip” generos trebuie sa iți poziționezi piciorul corespunzător pe suprafața pedalei. Am facut si ceva ”push-bike” pentru a-mi da seama de aderența pe sol. Crampoanele pantofului nu sunt mari, si daca dai de noroi nu o sa dea un randament grozav, in rest sunt foarte aderenti pe uscat/macadam.

La nivel de confort, au intrecut orice asteptare, iar de cand am bagat piciorul am crezut ca sunt făcuți puf. Această senzatie a fost dată de catre limba groasă și ea la randul ei formată din plasă pentru aerisire. De menționat este faptul ca eu port marimea 41 si aceștia au fost 42. Cred că dacă erau marimea 41 m-ar fi strans in laterale fiindcă am  talpa piciorului un pic mai lată. Deci daca ai o talpă mai lată optează petru o marime mai mare. Greuatatea perechii este de 870 de grame. Pantofii vin in cutie cu o pereche suplimentara de sireturi, in alta culoare decat sireturile deja instalate.

In concluzie, Northwave Tribe, disponibili la un preţ recomandat de 459 Lei. , sunt pantofi confortabili şi uşori cu o talpă moale și flexibilă, gândiţi pentru ture all-mountain, enduro sau chiar de oraș.

  • Culori disponibile: negru/maro, gri, negru, bleumarin, maro
  • Marimi disponibile: 37-48
  • Greutate: 870 g / pereche
  • Pret recomandat: 459 Lei
  • Importator: BikeFun
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − three =