Acum citesti
Casca 720 Awake 1.0, la test

Ai în față, așa cum am avut și eu când a sosit la test, noua cască 720 Awake 1.0, un produs nou de la un producător nou axat doar pe construcția de căști. Seventwenty este așadar un producător dedicat ceea ce înseamnă că-și concentrează toată energia pentru a construi un produs aproape perfect. Iar ca să completez această afirmație, casca aceasta este momentan singurul produs din portofoliu dedicat bicicletelor. Așadar, dacă produci doar căști și pe moment, un singur model, ar trebui să fie top-top-top. Așa-i? Vedem în cele ce urmează.

Casca vine livrată într-o cutie de carton cu un design interesant, însă nu are vreun sac de protecție inclus. Menționam asta deoarece este o cască de All-Mountain/Enduro, iar de regulă o soluție de transport este binevenită. Nu-i nimic, nu e cu supărare, căci italienii au de oferit altceva în schimb. Și anume, una dintre cele mai sigure căști din acest moment de pe piață. Asta deoarece conform testelor efectuate, casca aceasta depășește cu mult normele în vigoare, care ne spun astfel: la o cădere de la maxim 1.5m, cu o greutate a capului de 6.1 kg, este permisă o accelerare de maxim 250g. În cazul altor căști, media este de 171 de grame, iar în cazul lui Awake 1.0, aceasta este de doar 115g. Valoarea asta ne indică de fapt cam cât de tare o să resimtă creierul tău impactul. Iar cifrele astea sună foarte bine, deși n-am îndrăznit să mă arunc în cap de la un metru și jumătate pentru a testa veridicitatea, ci am luat datele astea de bune.

Din punct de vedere al construcției acesta este diferit față de ceea ce vedem la alți producători. Construcția de tip hexagon, botezată HexaGo, construită dintr-un polimer cu o capacitate de absorbție foarte mare, își schimbă structura în cazul unui accident – reușind astfel să disipe forța în mod egal pe o suprafață mai mare. Apoi, dacă te întrebi de ce nu apare eticheta cu MIPS pe această cască este din cauză că nu este nevoie. Aceeași structură absoarbe în mod eficient nu doar forțele lineare ce acționează asupra căștii ci și cele rotaționale care acționează asupra creierului, iar astfel elimină necesitatea sistemului MIPS. În orice caz, toată structura aceasta are și un dezavantaj: greutatea ceva mai mare, de aproape 500 de grame a căștii, o greutate pe care o simți când pui casca pe cap, dar cu care te obișnuiești și care-ți conferă un extra de siguranță.

Aerisirea este bună dar nu excelentă – însă suficientă, o vizieră reglabilă este inclusă în pachet, casca arată foarte bine mai ales în combinația de negru cu portocaliu, iar ca dimensiuni este ceva mai voluminoasă decât restul de căști pe care le-am mai testat (cu siguranță ceva mai mare decât Alpinestars sau Bell). La spate există un reglaj clasic cu rotiță, iar prinderea este magnetică – o prindere cu care încă nu m-am obișnuit complet. Desigur, finisajele sunt fără cusur, așa cum este de așteptat de la o cască de top.

Legat de preț, acesta se înscrie în rând cu căștile celorlalți producători de top, poate totuși ceva mai scumpă: 200 de euro costă varianta cu vopsea lucioasă și 220 de euro cea cu vopsea mată. Și atât. Alte diferențe între cele două variante de preț nu există.

În concluzie, casca 720 Awake 1.0 mi-a lăsat o impresie foarte plăcută: stă foarte bine pe cap, oferă un sentiment maxim de siguranță, aspectul este fain mai ales dacă se potrivește conformației corpului tău (casca având dimensiuni ceva mai mari), iar din punct de vedere al normelor, ei bine, este una dintre cele mai sigure căști de biciclete din lume. Iar cu acest argument, cei de la 720 speră să se impună pentru început în segmentul all-mountain/enduro.

Importator în România: gatacuscuzele.ro – pe site pot fi găsite ambele modele
Preț: 870/950 Lei

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × one =