Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
De la mănăstirea Putna, la Drobeta Turnu Severin, 1.400 km de peisaje, aventură, drumeție, redescoperire personală, identitate, cultură, istorie și, evident, sport. Aceasta este pe scurt Via Transilvanica, „Drumul care unește”.
Luna aceasta, pe 22 februarie, cartea „27 de pași”, a lui Tibi Ușeriu, împlinește 4 ani. Este „o carte despre schimbare, care are înţelesuri dincolo de mintea cititorului, în satele, pădurile, oraşele prin care trece Via Transilvanica”. Este cartea care a plătit primele borne de andezit din cele 1400, care marchează traseul.
Via Transilvanica este un traseu gândit să fie parcurs la pas, dar poate fi făcut și cu bicicleta. Cea mai mare parte a călătoriei are loc pe drumuri, asfaltate sau forestiere, dar și pe poteci. Ținând cont de distanța mare pe care o acoperă, puțini dintre noi vor putea să parcurgă traseul dintr-o bucată. Poți astfel să-ți alegi o secțiune care nu include pasaje dificile sau tehnice, reușind astfel să-l parcurgi în întregime pe bicicletă.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.