Acum citesti
Bicicletă de DirtJump cu cadru din carbon


Carbonul începe să fie din ce în ce mai prezent în segmentul bicicletelor pentru sporturi extreme. Două dintre cele mai bune exemple în acest sens, le-ai putut vedea luna aceasta prezentate pe FreeRider.ro: Trek utilizează un cadru din carbon pentru bicicleta de downhill Session, iar cei de la Monty au lansat o bicicletă de trial cu un cadru din materialul mai sus numit.



Iată însă că nici cei care activează în industria DirtJump-ului nu se lasă mai prejos. Cowan Bikes a prezentat un astfel de model, pe care intenționează să-l și comercializeze. Faptul că GT Fury DH utilizează un cadru din carbon de ceva vreme, era doar o chestiune de timp ca materialul să fie utilizat și pentru alte biciclete care activează în aria sporturilor extreme.


Greutatea noului Cowan Carbon DJ este de sub 2 kg în condițiile în care cadrele pentru DirtJump produse de Scott (YZ0), SantaCruz (Jackal) sau Specialized (P3) cântăresc în medie 2.2 – 2.4 kg. Să nu uităm însă de cadrul Dartmoor Phantom, conceput în același scop, dar care cântărește doar 1.8 kg. Gurile rele spun că un cadru din aluminiu cu o greutate redusă, conceput pentru probe extreme, nu va rezista prea mult șocurilor repetate. Ceea ce în cazul lui Cowan Carbon DJ este exclus.


Mai multe poți citi pe cowanbikes.com.


Tu ce părere ai? Este carbonul potrivit pentru DirtJump?


via Cowan Bikes


Vezi Comentarii (4)
  • Dartmoor Phantom nu este pentru Dirtjump sau Street, el este pentru Four Cross/ Dual Slalom. Geometriile difera si rezistenta nu trebuie sa fie asa mare.

    In privinta carbonului la DJ mi se pare o idee buna pentru ca absoarbe din impact dar trebuie avut grija cu el sa nu intre ceva tare in cadru cum ar fi atunci cand bike-ul cade pe un varf de landing.

    PS: Primul lucru la care m-am gandit cand am vazut poza era Kona Cowan 😀

  • Ai dreptate, alegem alt exemplu: TWO4Player (tot de la Dartmoor, pentru dirt), cantareste 1.9 kg.

    Constructorul acestui cadru, John Cowan, a lucrat pentru Kona. De aici si cadrele care-i poarta numele (Kona Cowan) si la a caror dezvoltare a contribuit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 15 =