Acum citesti
Biciclist în Londra


Din seria reportajelor foto ce prezintă pistele de biciclete ale marilor capitale sau orașe, îți prezentăm săptămâna aceasta Londra. Prin metropolă pedalează astăzi de două ori mai mulți bicicliști decât în 1990, motivul fiind bineînțeles extinderea infrastructurii dedicată acestora.



Primăria Londrei a creat de asemenea mai multe parcări pentru biciclete și a sporit numărul de biciclete ce pot fi închiriate. Actualul primar al Londrei, Ken Livingstone, a lansat și conceptul de Cycle Superhighway, ce reprezintă piste directe care leagă puncte distanțate din oraș. Astfel, ai posibilitatea de a traversa orașul și de a-i atinge punctele cheie, într-un timp foarte scurt. O parte au fost date deja în folosință, celelalte urmând a fi terminate până în 2012.


Iar planurile primăriei sunt cât se poate de ambițioase: până în anul 2025, vor fi îmbunătățite constant facilitățile oferite celor care pedalează, astfel încât numărul acestora să crească cu peste 400% față de 2010.



Vezi Comentarii (2)
  • articolul asta e din 2008 cumva? Boris Johnson e primarul Londrei, si cel sub care s-a nimerit implementarea proiectului cu bicicletele. Nu intamplator se numesc si „boris bikes”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × one =