Acum citesti
Eduard Novak: Vrem să câştigăm Turul României 2012 cu echipa

Rutierii  Tuşnad Cycling Team vor lua startul, la sfârşitul acestei săptămâni, în Turul României 2012, una dintre cele mai importante curse din calendarul competiţional al acestui an.

Echipa Tuşnad Cycling Team va fi condusă  de triplul campion mondial la paraciclism, Eduard Novak şi este completată de moldavii  Braico Alexander şi Cioban Sergiu, de bulgarul Gerganov Balev Evgeni, de Lovassy Krisztián din Ungaria şi de Kvasina Matija din Croaţia. Ciclistul croat este noul intrat în echipa Tuşnad Cycling Team şi are un palmares remarcabil, fiind campion naţional al Croatiei la fond  în 2005 şi multiplu campion la contratimp individual în anii 2006, 2007, 2008 şi 2010.

Alţi doi rutieri de la Tuşnad Cycling Team, Sebestyén Szabolcs și Lázár Nándor, vor participa la cursă în lotul naţional al României.

Liderul Tuşnad Cycling Team, Eduard Novak, a declarat că echipa este foarte bine pregătită şi dispune de ciclişti cu cărţi de vizită impresionante, motiv pentru care obiectivul este câştigarea Turului României, cu echipa şi urcarea pe podium, la individual.

Eu cred că avem cea mai bună echipă pentru Turul României, de la înfiinţarea noastră şi dispunem de ciclişti pentru  toate categoriile de curse – căţărători şi sprinteri deopotrivă. Suntem pregătiţi, am avut foarte multe curse şi din echipă fac parte atât campionul Moldovei cât şi multiplul campion al Croaţiei. (…) Ca obiectiv avem câştigarea Turului României cu echipa şi urcarea pe podium, la individual, a declarat Eduard Novak.

Turul României 2012 se desfăşoară în perioada 2-9 iunie şi la start se vor alinia 14 echipe şi 9 ţări. Turul începe cu un contratimp individual la Constanţa (Mamaia), are 22 de sprinturi şi zece căţărări, iar ultima etapa este Salonta – Marghita. Cicliştii vor parcurge, în total, 1180 de kilometri şi vor străbate 14 judeţe.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × one =