Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Protective BIKE Four Peaks (fostul Trans Germany) este aparent maratonul pe etape perfect pentru cei care vor să se iniţieze în cursele mtb care durează mai mult de o singură zi. Cursa ţine doar 4 zile, aşadar 4 etape, concurenţii putând să se analizeze şi să-şi măsoare forţele alături de alţi ciclişti profesionişti şi amatori din toată lumea.
Anul acesta, pentru prima dată de la inaugurare, cursa va începe din Austria, Carinthia şi nu din Tyrol şi Salzburg. Startul va fi pe data de 17 iunie 2015, iar locurile sunt limitate la 1.000 de participanţi. Aşadar dacă îţi doreşti să participi, asigură-te că ai locul rezervat.
Etapa Traseu Distanţă Urcare
Stage 1 Bad Kleinkirchheim – Bad Kleinkirchheim 49,37 2.349
Stage 2 Bad Kleinkirchheim – Hermagor 83,55 1.957
Stage 3 Hermagor – Nassfeld Tröpolach 59,01 2.418
Stage 4 Nassfeld Tröpolach – Weissensee 68,86 2.026
Total 260,79 8.750
Concurenţii vor pleca din Bad Kleinkirchheim, iar 4 zile mai târziu vor trece linia de sosire în Weissensee asta după ce vor fi pedalat un total de 260,79 km şi 8.750 m diferenţă de nivel. Marc Schneider, directorul de cursă, ne asigură că fiecare centimetru de traseu este nou-nouţ, iar peisajul va fi uluitor variind de la potecile din munţii Nock, la traversările pe lângă lacuri şi căţărările din Alpi.
Freerider.ro este partener media oficial al acestui maraton aşadar vă vom ţine la curent zilnic cu ce se întâmplă în plutonul de biciclişti. În plus vom şi participa la cursă prin Wouter Cleppe cunoscutul belgian cu multe victorii în România, dar şi în lume.
Înscrierile încep marţi pe 25 noiembrie la ora 12 CET. Doritorii se pot înscrie accesând adresa www.online-registration.de de reţinut fiind faptul că locurile sunt limitate la 1.000 participanţi. Ţinând cont că din centrul României până în Bad Kleinkirchheim sunt doar puţin peste 1.000 km, drumul nu pare atât de greu.
Foto: sportograf.com
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.