Acum citesti
Vidraru Bike Challenge vine cu detalii de pe traseul ediției 2021!

Update 22 iunie

Data limită pentru înscrieri se prelungește până pe 24 iunie, iar taxa de participare scade la 150 lei


Concursul de mtb maraton Vidraru Bike Challenge, a ajuns să fie unul de referință în România. Cu o istorie care începe în 2013, anul acesta va avea loc pe 27 iunie, cursa fiind una dintre cele mai populare de la noi din țară. Motivele? Sunt cel puțin două: traseul, care este mtb maraton pur și desigur, peisajul din munții Făgăraș, despre care pur și simplu nu avem ce comenta. Pozele de mai jos vorbesc de la sine.

După ce în 2020 cam toată lumea a luat pauză de la orice activitate organizată, anul acesta mulți organizatori au început să reintre pe făgaș, Vidraru Bike Challenge fiind un foarte bun exemplu. Evenimentul oferă participanților trei distanțe de concurs: scurt 34 km, mediu 52 km și lung 90 km. Practic, ceva pentru fiecare.

Am participat de mai multe ori la VBC și ce pot spune despre acest concurs este că reprezintă perfect disciplina „maraton mtb”. Este un concurs unde anduranța contează, iar tehnica mai puțin. Este un eveniment la care tot traseul este, cu foarte mici excepții, perfect practicabil indiferent cât de mult plouă. Și asta pentru că vorbim de drum forestier cu pietriș sau drum de iarbă. În câteva locuri, prin pădure în special, dar pe distanțe scurte, putem vorbi de ceva noroi, dacă plouă tare de tot. În rest însă, 95% din traseu este perfect, indiferent de distanța pe care alegi să concurezi.

Și da, tehnica este mai puțin importantă la VBC. Aici contează să ai „rezervorul” mare, să ai rezerve proprii, pe care să le suplimentezi pe traseu, de ce nu, cu geluri energizante. Asta pe lângă ce oferă organizatorii la punctele de alimentare.

Întrucât la VBC vorbim, în cea mai mare parte, de drum forestier, porțiunile tehnice sunt rare. Însă asta nu înseamnă că lipsesc. Din punctul meu de vedere, partea tehnică o întâlnești pe coborârile lungi și drepte, unde prinzi viteză foarte mare care, poate deveni de necontrolat dacă o lași. Așadar, atenție la viteză, pe coborârile lungi și drepte și menține viteza sub control.

Organizatorul ne-a mai anunțat că finalul concursului este diferit. În anii trecuți, ultima coborâre se făcea pe asfalt, prin satul Arefu. În 2021 coborârea finală va fi tot off-road, fiind acum mult mai frumoasă și spectaculoasă.

Înscrierile la Vidraru Bike Challenge 2021 mai sunt deschise până pe data de 21 iunie, iar taxa de participare este de 170 lei. Nu uita că VBC 2021 este și etapă în Cupa Națională de XCM așadar, vei avea ocazia ca la start, să-i întâlnești pe cei mai buni cicliști ai noștri.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − seven =