Acum citesti
Sărbătorind Marea Unire pe bicicletă

Deși pentru mulți Ziua Națională a României înseamnă parada militară și bunătățile culinare împărțite cu ocazia acestei date importante, iată că pentru unii este prilejul ideal să își arate devotamentul față de importanța acestei zile. Un exemplu concludent este Gheorghe Adam, un om mândru că este român.

Nea Gică, cum este cunoscut apropiaților, este un om care nu iese din tipare, dar totuși, parcă iese. De meserie strungar, bărbatul în vârstă de 75 de ani a găsit mereu timp să își trăiască pasiunile. După ce, cu ani în urmă, a pedalat de la Târgu Jiu la Craiova pe Râul Jiu (da, ai citit bine!) folosind o bicicletă cu niște flotoare făcute de el, acum, la pensie, nu se dezminte de devotamentul său pentru țară. De ani buni este nelipsit de la Alba Iuilia de 1 decembrie, dar participă și la manifestări precum Ziua Marinei. De fiecare dată făcând drumul din Gorjul natal până la destinație pe bicicletă, fără să țină cont de intemperii. Anul acesta, lucrurile au fost mai ușoare pentru el, vremea fiind una prielnică pentru pedalat.

Pe acestă cale dorim și noi să îl felicităm pe Nea Gică pentru ceea ce face. Este un exemplu pentru cei care sunt în căutarea unuia!

Via pebicicleta.romania-actualitati.ro

Vezi Comentarii (2)
  • Mare om acest nea Gica!
    L-am intalnit personal pe 1 decembrie 2003 tot la Alba Iulia (eu faceam un tur al Apusenilor de peste 500km) si in septembrie 2004 l-am intalnit la sarbatoarea de la Tebea pe care o frecventeaza nea Gica tot pe 2 roti.
    Sper sa-l urmeze cat mai multi oameni. Nea Gica este un real exemplu pt. tineri!
    Sarbatori fericite!
    cu respect,
    Claudiu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − fourteen =