Acum citesti
Eduard Novak: Cred că mai am încă patru aşi în mânecă

Primul campion paralimpic din istoria României, Eduard Novak, şi-a reluat antrenamentele pe data 1 noiembrie şi spune că pedalează cu plăcere, dar cu foarte mare seriozitate.

Eduard Novak a declarat că adversarii săi vor fi surprinşi de ce evoluţia va avea în viitor, în contextul în care va continua colaborarea cu antrenorul Cristiano Valoppi, în care are foarte mare încredere.

E un sentiment plăcut când mergi la antrenament şi îţi place ceea ce faci, te simţi bine pe bicicletă, nu trebuie să demonstrezi nimic şi nici să arăţi că eşti cel mai bun. Acum fac de plăcere, dar foarte serios. (…) Mă simt foarte motivat, mă simt foarte bine în pielea mea, nu am nici un stres, până acum am demonstrat ce am putut să fac. (…) Acum chiar în place ciclismul, îmi place să mă urc pe bicicletă. Simt că încă nu am jucat toate cărţile, cred că mai am patru aşi în mânecă şi adversarii mei vor fi surprinşi în următorii ani cât voi mai evolua. Spun asta deoarece am lucrat cu antrenorul meu doar un an şi jumătate, el crede în mine şi un antrenor are nevoie de timp ca să-şi dea seama care sunt minusurile, ce trebuie corectat. Eu cred că şi la Rio, dacă voi fi sănătos şi circumstanţele vor fi bune, voi face un rezultat bun”, a spus Eduard Novak.

Campionul paralimpic a recunoscut că la primul antrenament a fost un pic leneş, dar deja şi-a intrat în ritm iar la sfârşitul lunii va avea primele teste.

”Am fost puţin leneş la primul antrenament, a fost greu să încep, dar am programul făcut pe luna noiembrie şi la sfârşitul lunii voi avea un test. Antrenorul meu Cristiano Valoppi vine aici şi facem un test de forţă să vedem unde stăm după o lună, unde ne vom îndrepta, să stabilim calendarul pe anul viitor, pe ce ne concentrăm și să punem la cale strategia de luptă”, a mai afirmat campionul paralimpic.

El a ţinut să adauge că la finalul lunii ianuarie va avea merge în primul cantonament din 2013 şi după ce va atinge forma maxima vrea să îşi arate din nou valoarea la Campionatul Mondial din Canada.

”Probabil că în ianuarie merg într-un cantonament în Spania şi încep sezonul în martie, însă eu cred că voi atinge forma fizică necesară şi voi intra efectiv în sezon în mai-iunie-iulie. Am un campionat anul viitor în Canada unde vreau să arăt că sunt cel mai bun” a conchis Eduard Novak.

Eduard Novak a devenit, în luna septembrie, primul campion paralimpic din istoria României, cucerind medalia de aur în proba de 4.000 de metri urmărire individuală, pe velodrom, la Jocurile Paralimpice Londra 2012.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + seven =