Acum citesti
Pantofi mtb FLR F-65 III Elite MTB [2020]

Există ofertă bogată azi pe piață în privința echipamentului de ciclism. Găsești cam orice, de la căști și mănuși la șosete și ochelari de soare. Și pantofii sunt prezenți în oferta fiecărui magazin de biciclete, însă ceva mai dificil este să și găsești pe stoc mărimea sau culoarea modelului pe care l-ai vrea.

foto Andrei Brebulet – thebikepoint.ro

FLR este un brand de curând prezent în România, dar pentru care găsești destul de ușor varietate de măsuri. Mai puțin cunoscut în România, dar destul de bine reprezentat internațional, în special în SUA, unde pantofii sunt folosiți de ciclisti de top, precum Campionul lor național din 2019, câștigători de etapă în Turul Spaniei și alți cicliști prezenți în echipe UCI de șosea.

Pe lângă pantofii de șosea FLR F-XX II Elite Road testați în august, am avut la redacție și un model mai accesibil, pentru mtb, mai precis modelul FLR F-65 III Elite. Acești pantofi fac parte din gama medie, sistemul de închidere fiind alcătuit dintr-o combinație de cataramă mecanică și cureloșe cu velcro.

În ciuda brandului mai puțin cunoscut, pantofii nu sunt deloc „de duzină”. După ce i-am folosit în suficient de multe ture la munte, pot spune că susțin excelent piciorul și sunt cât se poate de confortabili. Mai mult, faptul că marca nu e pe buzele tuturor, permit pantofilor să aibă un preț mai mic decât concurența.

Pantofii FLR F-65 III Elite sunt echipați în partea de sus cu cataramă mecanică, spre deosebire de modelele mai ieftine care au curelușe velcro în toate cele 3 pozițiile de strângere. Acest lucru permite o reglare și o potrivire mai precisă a pantofului.

Talpa este fabricată din nylon M250, un plastic rigid, care am observat că transmite bine puterea de la picior spre pedală. Când ai nevoie să mergi pe lângă bicicletă, fie că faci un push-bike sau avansezi la coadă la gondolă, rigiditatea tălpii nu am simțit să creeze disconfort. Pantofii se livrază inclusiv cu o pereche de crampoane metalice pe care le-am găsit utile în mai multe situații, când aveam de împins la bicicletă. Crampoanele se instalează cu cheița inclusă.

Pantofii sunt construiți din materiale sintetice care teoretic, ar putea deveni călduroase vara, pe vreme caniculară. Acest model însă este foarte ventilat. Pe laterale și pe partea superioară sunt prezente multe zone cu perforații sau plasă, care oferă suficientă ventilație chiar și pe vreme călduroasă. Eu nu am simțit disconfort nici la peste 33 grade.

O specificație pe care am apreciat-o este protecția specială pe care o au pantofii în față la vârf și în spate, la călcâi. Este un fel de „galoșare” ca la bocancii de munte, care oferă protecție bună atunci când împingi bicicleta la deal sau când cobori pe lângă bicicletă, un versant abrupt. În situațiile astea două, vârful și călcâiul pantofului sunt protejate de pietre.

Întrucât la mtb nu sunt rare situațiile când apelăm la push-bike pentru a traversa o zonă mai dificilă, la pantofii de mtb întotdeauna contează cât de bine se comportă pe teren sfărâmicios, pe stâncă sau pietriș. La acesți FLR nu am simțit să am probleme de aderență pe stâncă, profilul tălpii fiind în așa fel încât prinde bine pe teren. Și pe pământ normal am urcat bine, singura zonă unde nu prea țin fiind pe pietriș. Dar aici niciun pantof nu va sta bine întrucât pietrișul se duce la vale indiferent cum calci pe el.

Am vorbit mai sus de confortul bun pe care îl oferă pantofii când mergi pe lângă bicicletă, dar totuși mai important este cum se simt când pedalezi. Ei bine, pot spune că sunt printre cei mai confortabili din câți am folosit până acum. Dacă îi strângi corect nu vei simți niciun punct de presiune pe laba piciorului. Am făcut ture și de 10 ore cu acești pantofi, care au înclus și suficient push, fără să simt că am nevoie să-i dau jos pentru a mă relaxa. Chiar sunt ok.

foto Andrei Brebulet – thebikepoint.ro

Nu în ultimul rând, în partea din spate, la călcâi, pantofii sunt echipati cu câteva elemente reflectorizante. Este o specificație cât se poate de utilă pentru securitatea ta în trafic, mai ales că legislația rutieră ne obligă, ca cicliști, ca atunci când pedalăm noaptea sau pe vreme nefavorabilă, să fim echipați cu elemente reflectorizante.

Concluzie pentru FLR F-65 III Elite MTB

Pantofii FLR F-65 III Elite mi-au plăcut și îi recomand fără nicio problemă. Dacă nu te deranjează faptul că nu sunt „de firmă” atunci chiar nu mai există niciun impediment pentru a-i achiziționa. La o prospectare rapidă de piață, acești FLR sunt cei mai ieftini pentru acest nivel de pantof mtb, și anume închidere în 3 puncte din care o cataramă mecanică și două curelușe velcro.

Specificații:

  • Talpă: nylon M250
  • Închidere: 1 x cataramă mecanică; 2 x velcro
  • Materiale: microfibră, poliamidă
  • Placuțe: tip mtb, cu 2 șuruburi
  • Accesorii: 2 x crampoane; 1 x cheiță instalare
  • Greutate măsurată: 417 g (măsura 44)

Preț la data publicării recenziei: 399 Lei
Importator: CrossBike
Primiți de la: Click4Sport

Toți cititorii Freerider.ro au o reducere de 10% la produsele FLR în magazin aplicând cuponul FLR10

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 4 =