Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Traseul de astăzi este unul destul de uşor şi scurt. Fiind însă ianuarie evident că nu poate fi făcut în weekendul ce urmează deşi, dacă nu ar fi fost zăpadă, ar fi putut fi parcurs fără probleme. Deşi tura are doar 27 km în zonă sunt o mulţime de drumuri de ţară. Aşadar dacă deţii o hartă a zonei sau te descurci să modifici traseul poţi mări distanţa cu încă câţiva zeci de kilometri.
Traseul porneşte la 20 km nord-vest de Râmnicu Sărat din localitatea Valea Largă. Cea mai mare parte se desfăşoară pe dealurile din zonă altitudinea maximă fiind de 619 m potrivit România Digitală. Aşadar nu este nimic deosebit totuşi drumurile, în marea majoritate, sunt din pământ fără vreo întărire din pietriş. Din acest motiv, dacă plouă sau a plouat vei beneficia de o provocare suplimentară pentru a trece de noroi. Însă acum, iarna, ar trebui ca totul să fie îngheţat. În plus trebuie ţinut cont de faptul că drumurile urcă în general direct peste dealuri şi nu urmăresc o curbă de nivel. Din acest motiv urcările pot fi mai dificile pentru unii.
Există în total 4 căţărări semnificative: prima de aproximativ 2,7 km şi cu o înclinaţie medie de 7,8% imediat ce începem traseul, următoarea tot de vreo 2,7 km, dar cu înclinaţie medie mai mare de 8,3%, a 3a căţărare cea mai lungă de 3,7 km şi cu rampă medie de 7% şi ultima căţărare cu o lungime de 1,8 km şi rampă medie de 7%. Aparent destul de solicitant însă trebuie reţinut că traseul, per ansamblu, nu este lung. Pe drum există şi două magazine săteşti – primul la 11 km de la start şi al 2lea la 14 km de la start, acesta din urmă fiind destul de mare. Aşadar realimentarea cu energie pe traseu nu va fi o problemă.
Statistici traseu
Lungime (România Digitală): 26,7 km
Diferenţă de nivel (bikemap.net): 830 m
Altitudine maximă (România Digitală): 619m
Rampă medie (Google Earth): 6,6%
Izvoare: există magazine săteşti
Download track şi puncte de interes
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.