Acum citesti
Noua gamă de frâne Sram și Avid pentru 2014

Probabil că unii dintre voi deja au sesizat dispariția gamei Elixir din oferta celor de la Avid. Pentru noul sezon există câteva modificări importante, pe care am dori să vi le aducem la cunoștiință în acest articol. Este de menționat faptul că în gama Avid, se vor regăsi mai puține modele ca până în prezent: este vorba de modelele DB1 și DB3, în clasa entry-, respectiv mid-level, cele două împrumutând din design-ul fostelor Elixir, alături de renumitele Code și Code R. Tot sub numele de Avid vor mai putea fi achiziționate frânele mecanice pe disc din seria BB (BB7 Road/Mountain și BB5 Road/Mountain) dar și V-Brake-uri din seria Single Digit sau cele pentru ciclocross din seria Shorty.

Noutatea absolută este reprezentată de faptul că anul acesta vom face cunoștiință cu noile frâne sub denumriea SRAM. Este vorba de două modele, cu mai multe versiuni: Guide, cu versiunile R, RS, RSC și DB5, cu o singură versiune. De asemenea, frânele din gama Xo și XX, ambele cu două pistoane în etrier, vor fi vândute sub brand-ul SRAM.

Frânele Guide au fost prezentate de curând pe site-ul nostru, iar în mare, modelul de top RSC vine ca înlocuitor pentru Avid X0 Trail (4 pistoane în etrier) dar cu multiple îmbunătățiri: manetă nouă, durabilitate mai mare, diverse ajustări realizabile fără scule adiționale și promisiunea că zgomotele produse au fost reduse semnificativ. Toate versiunile gamei Guide vor avea un etrier cu 4 pistoane, diferențele fiind făcute la nivel de materiale, greutate și reglaje.

 sram_guide

Modelul DB5 se diferențiază de cele din gama Guide prin utilizarea unui etrier cu 2 pistoane și nu cu 4, deși design-ul manetei este similar. Greutatea lui DB5 este de asemenea mai mare decât în cazul frânelor Guide.

sram_db5

Toate frânele sunt livrate cu clemă de prindere facilă de ghidon și vor beneficia de noul rezervor Piggyback care facilitează aerisirea frânelor dar permite și interschimbarea acestora, din stânga în dreapta și viceversa. O specificație importantă a noilor manete este utilizarea sistemului Swinglink. Acesta are rolul de a scurta distanța levierului, din momentul acționării până când plăcuțele ating discul, oferind totodată o modulație crescută.

Frânele din gama Guide vor fi disponibile începând cu vara lui 2014.

sram_swinglink

Ca să recapitulăm, schema noilor frâne arată astfel:

Avid: DB1, DB3, Code, CodeR, BB, Single Digit, Shorty
Sram: Guide RSC, RS, R, DB5, X0 și XX

tabel_frane_sram_avid_2014

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + 13 =