Acum citesti
Sram lansează noile frâne GUIDE

Sram prezintă frânele GUIDE, un model complet nou dezvoltat care aparent nu sunt lansate sunt sub numele Avid. Guide însă va înlocui gama X0 Trail, și ea destul de recent lansată. A fost păstrat etrierul de la X0 Trail, cu mențiunea că maneta de frână și discul sunt complet noi.

sram_guide_2014_1

Ce aduc nou în peisaj noile frâne?

În primul rând, utilizează de 3 ori mai mult lichid de frână decât Avid Xo Trail. Apoi, au fost făcute modificări asupra design-ului care vor îmbunătăți durabilitatea. Tehnologia TaperBore nu mai există, fiind înlocuită de noul design TPC Plus. Ajustarea levierului față de ghidon sau a plăcuțelor față de disc se face fără niciun fel de sculă, ci din două rotițe separate. Noul disc are un design nou pentru a reduce la minim vibrațiile și sunetele neplăcute.

În ceea ce privește brand-ul Avid, doar frânele Code DH și gama entry-level, botezată DB, vor mai purta acest nume.

Odată cu introducerea noilor GUIDE, Sram pune în practică tehnologia SwingLink care promite a oferi un feedback mai bun la frânare, mai multă putere și modulație mai bună. În ceea ce privește greutatea frânelor, acestea pun pe cântar 375 de grame, adică cu 40 de grame mai mult decât cele pe care le preced.

Vor exista 3 versiuni ale acestei frâne

Prima, GUIDE RSC, este modelul de top. Cântărește 375 de grame și are următoarele funcții: Contact Point Adjust (permite reglarea unei curse mai scurte sau mai lungi pentru levier), Swing Link, Reach Adjust, vin cu rulmenți pentru prinderea levierului și costă 177 euro. Sunt compatibile cu MatchMaker X.

sram_guide_2014_2

A doua, GUIDE RS, cântărește 380 de grame și beneficiază de Reach Adjust, funcția SwingLink și compatibilitatea MatchMaker X. Va costa 132 euro.

sram_guide_2014_3

Ultima, dar nu cea din urmă este GUIDE R, beneficiază doar de funcția de Reach Adjust și sunt oferite pentru 115 euro. Modelul R cântărește 375 de grame.

sram_guide_2014_4

Etrierul

sram_guide_2014_5

Acesta va conține patru pistoane, cu diametrul de 14, respectiv 16 mm.

Discul Centerline

sram_guide_2014_6

Este disponibil în dimensiunile: 140, 160, 170, 180 și 200mm, cu prindere de tip 6 Bolt și este contruit dintr-o singură bucată (fără spider). Promite a fi mai silențios, oferind totodată performanțe crescute.

Video:

via Sram

Vezi Comentarii (3)
  • Mingea este deja de ceva timp in terenul celor de la Shimano, le-a luat totusi ceva timp celor de la Sram sa recunoasca faptul ca trebuie sa „imprumute” din designul franelor Shimano in cele din urma.

  • Credeti ca se va potrivii acest disc cu Avid Elixir 3?
    Intreb asta deoarece HS1 este foarte galagios, iar asta pare a fi mai neted (fara acele gauri multe). As vrea sa il cumpar cand am sa il gasesc pe la vre-un magazin si nu stiu daca vor functiona cum trebuie impreuna. Intreb aici pentru ca nu am gasit alt-undeva unde :D. Multumesc anticipat!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − six =