Acum citesti
Test – cagulă Northwave Full Face Balaclava

Cum iarna a început să devină din ce în ce mai primăvăratică pe la noi, turele de bicicletă din sezonul rece devin și ele mult mai plauzibile de făcut. E drept că în continuare este frig, însă cum zăpadă avem puțină, putem ieși destul de ușor la excursii pe bicicletă, atâta timp cât suntem îmbrăcați corect. Cagula este o piesă de echipament mai rar întâlnită, în primul rând pentru că este în general foarte călduroasă. Cu toate astea, o vedem destul de des folosită, în special de cei mai friguroși.

La final de an 2020, am primit la test această cagulă Full Face Balaclava, produsă de italienii de la Northwave. Este produsă și chiar fabricată în Italia, spre deosebire de multe alte branduri “de prestigiu”, care și-au mutat fabricile prin Asia.

Este o cagulă tehnică și este mai interesantă decât cagulele simple de pe piață, în special mulțumită plasei pe care o are în față, în dreptul nasului și gurii. Producătorul nu oferă cine știe ce informații despre material. Spune doar că din punct de vedere al protecției la frig, cagula are nota 4 din 5. Deci destul de călduroasă.

În teren am simțit-o poate chiar prea călduroasă pentru mine, asta însemnând că pentru cei mai sensibili la temperaturi negative, este tocmai bună. De asemenea, fiind făcută din acest material aparent subțire, nici nu te va deranja când o porți sub cască, aceasta la rândul ei oferind un plus de protecție împotriva frigului. Cagula am observat că se întinde bine pe suprafața capului și nu se formează cute care să te deranjeze în timp. De asemenea și cusăturile sunt aplatizate, așadar încă un motiv în minus care să ducă la disconfort.

Northwave Full Face Balaclava este de asemenea, destul de lungă pe gât și o poți băga pe dedesubtul jachetei de bicicletă. În felul ăsta nu mai ai nevoie de alt guler care să-ți protejeze gâtul de frig.

Materialul din care este construită cagula este un fleece subțire, un polar „finuț”, pe care l-am simțit extrem de confortabil pe față. De asemenea, pe traseu l-am simțit aproape prea călduros pentru mine. Cum în general eu nu port cagulă la turele de iarnă, resimțind frigul destul de moderat, o consider potrivită pentru cei mai sensibili la frig sau cu pielea mai sensibilă la vânt sau ger.

Pozele de aici sunt făcute pe vreme bună, dar ce nu se vede în imagini este gerul care crăpa pietrele. Erau în jur de -10 grade pe platoul Bucegilor când am făcut testul, și pot spune că inclusiv la vale, când coboram de pe munte, așadar când corpul nu mai făcea efort și nu mai genera căldură, am simțit că această cagulă ține bine de cald, chiar și cu vântul rece care trecea cu viteză pe lângă mine. Aș spune că mai repede îți vor îngheța mâinile pe ghidon decât fața cu cagula asta.

Specificația care mi-a plăcut cel mai mult este, desigur, plasa din dreptul nasului, care coboară puțin și spre gură. Este extrem de utilă întrucât ajută să nu se mai aburească atât de mult ochelarii, sau chiar deloc. La mine varia, și se abureau puțin când respiram din greu la deal. De asemenea nici prea multă chiciură nu se depune pe material, de la respirația caldă ce intră în contact cu aerul rece.

În concluzie, Northwave Full Face Balaclava o văd excelentă pentru turele „extreme” făcute cu bicicleta, iarna, dar nu numai. Extrem este însă subiectiv, pentru că în special iarna, frigul este resimțit diferit de fiecare dintre noi. Ce trebuie să reții însă este că această cagulă, în ciuda materialului destul de subțire, este călduroasă. Dacă mai pui la socoteală și prețul destul de mic, atunci avem cu adevărat un produs câștigător. Cagula o văd potrivită pentru orice excursie outdoor pe vreme rece și foarte rece, indiferent dacă ești pe bicicletă, pe jos sau cu schiurile de tură.

Preț la data publicări recenziei: 85 lei
Importator: BikeFun

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + 9 =