Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
În general menţinem şaua instalată în mijlocul suportului de care sunt prinse rail-urile. Însă nu de puţine ori avem nevoie să stăm mai în faţă decât ne permite offset-ul tijei de şa, în special la cursele de şosea şi mai ales la triatlon. Noua tijă de şa de la FSA va permite acest lucru şi va fi disponibilă în curând în magazine.
Pentru prinderea de sus designul tijei utilizează o bază curbată. Aceasta permite prinderii să ofere o gamă largă de unghiuri rotindu-se independent de poziţia rail-urilor şeii. Mai mult prinderea este disponibilă în două versiuni oferind astfel un total de 4 offset-uri: 0, 10, 15 and 20mm, în orice direcţie doreşti.
Vor fi din aluminiu şi carbon şi în diametrele de 27,2 şi 31,6. Greutăţile le puteţi vedea în imaginea de mai jos. Noua tijă ar trebui să fie folositoare întrucât poate fi instalată pe orice cadru standard cu tijă de şa rotundă. În plus vei putea folosi o singură tijă de şa pentru aceeaşi cursieră indiferent dacă o foloseşti la ture, antrenament sau triatlon.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.