Acum citesti
Riders Club, campionatul de mountainbike pentru toate categoriile de sportivi

An de an, peisajul mountainbike-ului românesc devine tot mai bogat, tot mai colorat, cu opțiuni pentru toți practicanții disciplinei, de la sportivi recreaționali la sportivi de performanță. Nici 2013 nu face excepție, calendarul competițiilor fiind îmbogățit de propunerea celor de la MPG, Riders Club. Cei care în toamna anului trecut ne-au adus cursa Romanian Corporate Sports-MTB și-au setat pentru acest sezon ținta mai sus și plănuiesc să ne ofere 15 competiții în diferite locuri din țară. Printre noutățile acestui campionat putem aminti faptul că participanții sunt împărțiti pe categorii valorice sau că există posibilitatea de creare a unui profil individual pentru o evidență a activității acestora, dar despre toate aceste lucruri primim lămuriri în cele de mai jos, din partea reprezentantului MPG, Ovidiu Cocieru.

riders_club

  • Salut! Anul trecut ați debutat cu primul eveniment MPG. Cum a fost experiența organizării unui eveniment de mountain bike și cât de util este pentru planurile voastre din acest an?

Evenimentul de anul trecut, Romanian Corporate Sports-MTB, se înscrie în activitățile noastre pentru promovarea sportului în rândul amatorilor. Așa cum spune și sloganul nostru, suntem pasionați de sport. Mai exact, suntem pasionați de importanța sportului în viața fiecăruia dintre noi, cu precădere a practicanților amatori ce fac sport ocazional, în timpul liber, de beneficiile  sociale și de sănătate pe care ni le aduce. Sportul ne face viața mai frumoasă. Evenimentul de anul trecut s-a înscris într-o serie de evenimente pe 11 sporturi pe care le organizăm anual pentru sportivi amatori din București. A fost o experiență foarte frumoasă și utilă, în perspectiva proiectului pe care îl lansăm în acest an. Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit și au participat la acel eveniment.

  • Riders Club este un sistem mai amplu de competiții, asemănător unui campionat, pe care îl lansați în acest an. Ce presupune acesta și care sunt principalele repere în cadrul acestuia?

Într-adevăr, dorim să oferim posibilitatea pasionaților de biciclete să participe la cât mai multe evenimente în zone atractive ale României, evenimente care să respecte o serie de standarde de calitate, de siguranță și de organizare, pe care le-am agreat cu organizatorii locali. La baza sistemului se află două elemente centrale: o împărțire a participanților pe niveluri valorice și o platformă online complexă www.RidersClub.ro

Propunem cicliștilor o împărțire în patru categorii de concurs, care să reflecte nivelul lor competițional. Dorim ca începătorii să concureze între ei, iar sportivii de performanță să alerge separat. Fiecare nivel are curse separate, cu clasamente individuale, valabile exclusiv în cadrul acestei comunități, cu trasee special adaptate și cu premii speciale.

Platforma online RidersClub centralizează întreaga activitate în sistem. Fiecare rider are o pagină personală, unde va apărea activitatea lui, statistici despre performanțele lui și alte informații interesante și utile. Calendarul competițional este centralizat pe site și înscrierea la o competiție este simplă, cu doar câteva click-uri.

  • Pe lângă conceptul mai amplu al proiectului, ce mai aduce acesta nou în peisaj?

Faptul că o serie mai mare de competiții sunt organizate coerent, după același regulament și principii de organizare. Sunt lucruri pe care le discutăm de mai bine de jumătate de an cu sportivi și organizatori de competiții. După cum spuneam, concursurile care au aderat la sistem se regăsesc cu detalii pe site-ul www.RidersClub.ro. Toate aceste competiții sunt unite de o platformă IT complexă, beneficiază de un plan media centralizat, PR și marketing. Practic, noi ne concentrăm pe o experiență cât mai valoroasă a participanților la aceste evenimente. Și nu va fi vorba exclusiv de competiție de ciclism. Vom integra și alți organizatori care oferă activități de  relaxare: concerte, evenimente speciale pentru doamne și/sau copii, tombole cu premii atractive și multe alte surprize! Adică, evenimentele propuse de noi vor fi destinate petrecerii timpului liber alături de prieteni și familie, făcând mișcare (ciclism și altele) pentru o viață sănătoasă.

  • Câte competiții va cuprinde și ce nivel de dificultate vor avea?

În primul rând, dorim să oferim pasionaților de ciclism evenimente pe tot parcursul anului. Ne bucuram că, în acest moment, avem 15 competiții înscrise de către organizatori în calendar. Suntem onorați să colaborăm cu organizatori cu experiență, cum este domnul Nae Plumbotă, din Predeal, sau Zsolt Butyka din Tușnad. Colaborăm, de asemenea, cu sportivi profesioniști, cum sunt Răzvan Jugănaru și Alex Ciocan. Angajamentul nostru față de organizatorii din țară este să îi ajutăm cât putem în munca lor, cu experiența noastră de peste 15 ani legată de media, marketing sportiv și servicii IT și să oferim împreună participanților o experiență cât mai plăcută.

Fiecare concurs din calendar va avea trasee separate atât pentru începători, pentru concurenți de nivel mediu, cât și pentru cei care până acum concurau la categoria Elite.

  • Care este principala categorie de sportivi cărora vă adresați?

Cum spuneam, sistemul nostru propune 4 niveluri competiționale. Unele persoane sunt începătoare în lumea evenimentelor de ciclism. Vrem să le încurajăm și am creat pentru ele nivelul 4. Nivelul 3 este pentru cei care au început să fie familiarizați cu bicicleta și au făcut deja primii pași în cursele de ciclism amator. Nivelul 2 este recomandat pentru obișnuiții curselor de ciclism amator, iar sportivii care se antrenează zilnic pentru performanță vor concura între ei, la nivelul 1.

  • Cum preconizați că va fi primit de către comunitatea ciclistă din România?

Sistemul Riders Club propune o serie de noutăți care sperăm că vor atrage cât mai mulți cicliști către evenimente și îi vor încuraja să facă mai mult sport. Elementele proiectului au fost îndelung dezbătute cu cicliști profesioniști și amatori. Dorim să invităm comunitatea la câteva evenimente, pentru a vedea că suntem dedicați total pasiunii lor. Ei vor decide dacă ce facem le oferă o experiență plăcută. Pentru primul eveniment, Pădurea Băneasa, 13 aprilie, am pregătit mai multe suprize, printre care o demonstrație de bike-trial, un concert cu trupa ZOB dar și o demonstrație de kangoo jumps, coordonata de Diana Stirbu și pasionatele acestui sport.

  • Aveți în vedere extinderea acestui proiect pe viitor?

Sistemul este deschis oricărui organizator din țară care respectă regulamentul . Noi ne vom strădui să-i sprijinim cât mai mult posibil, să atragem cât mai mulți pasionați de biciclete, să promovăm sistemul, să venim cu idei noi și să-l facem cât mai atractiv pentru sponsori, spre beneficiul membrilor și organizatorilor.

  • Există posibilitatea, de exemplu, ca la un moment dat să organizați și curse profesioniste de ciclism?

Orice este posibil. Am mai organizat evenimente sportive profesioniste. Avem o echipa puternică, total dedicată sprijinirii sportului. Orice proiect este posibil, dacă la masă se așează oameni onești, profesioniști și dedicați, care privesc dezvoltarea sportului pe termen lung. Serviciile noastre sunt dintre cele mai moderne și profesioniste, legate de IT, marketing sportiv, PR și media, componente foarte importante pentru orice organizator de competiții sportive, de orice fel.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three − 1 =