Acum citesti
Traseu bicicletă: TransCindrel – Strategica

De la Cristi Airinei am primit acest traseu ce poate fi parcurs în două zile. Dacă vreţi să mergeţi pe acest drum, track-urile gps le puteţi downloada de aici.

Au fost 2 zile de pedalat superbe. Chiar daca vremea era ciudata, nu ne-a plouat absolut deloc, a plouat doar noaptea. Tura este peste medie, nu o recomandam fara o conditie fizica buna si bicle puse la punct.

Pe biciclete am urcat in Talmaciu, pentru a pedala pe asfalt prin Sadu, Poiana Sadului. Dupa Poiana Sadului nu prea mai avem asfalt, dar este drum pietruit foarte bun pentru MTB, acceptabil pentru gravel. Drumul ne duce in TransCindrel. Peisaje superbe, padure, dar si zone deschise. Din pacate mai sunt zone defrisate care fac ca drumul sa fie foarte murdar. Oare cand o sa protejam padurile?

Atentie – zero semnal gsm! Chiar si GPS-ul are momente cand pierde semnalul. Urmaresti drumul si Raul Sadu si nu ai cum sa gresesti. La finalul zilei am dat in TransAlpina pe care am urcat pana la Obarsia Lotrului (15 km de asfalt). Cazare ok (Cabana Obârşia Lotrului) camera regulamentara, mancare buna, cea mai buna pastrama de oaie mancata ever!!!!

Duminica, dupa um mic dejun copios si ceva luat la rucsac, am luat-o la deal pe TransAlpina – DN67C, pana la intersectia cu Strategica (circa 11 km de urcare). Superb! Din pacate nu exista marcaje, dar nu ai cum sa ratezi.

Lant rupt pe urcare, rezolvat insa rapid dupa experienta din Trace. Urcare pe drum pietruit, intrerupt la un moment dat de o zona cu zapada. Mergi pe la 2050 altitudine. Sunt si cateva stane pe traseu, dar nu au fost probleme cu cainii. Ne-au latrat dar ne-au lasat sa ne vedem de treaba.

Din pacate coborarea finala cam plina de noroi, a plouat rau peste noapte. La fel cateva zone defrisate, cu noroi adus de masini si de apa. Este o zona in care intra si ATV-uri si moto, nu comentez, dar nu prea imi convine. Poluarea fonica e ridicata, mirosul de combustibil nears la fel. Dai iar in TransAlpina (la 30 km de Brezoi).

Vezi Comentariu (1)
  • nice … asta e solutia in Romania, semiexpeditii cu MTB-ul. cum trasee amenajate nu sunt foarte multe, trebuie sa ne bucuram de munte cum putem. evident ca o sa mai dam peste caini, zone defrisate cu noroi, dar tot ce conteaza e daca per total a fost o experienta pozitiva.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =