Acum citesti
Britanicii au pedalat pentru Transilvania

Faima Transilvaniei depășește cu mult așteptările noastre, iar un eveniment din Marea Britanie de luna trecută nu face decât să confirme din plin acest lucru.

Impresionați de dramele copiiilor din România infectați cu HIV, o gașcă foarte pestriță de pompieri, soldați, marinari și iubitorii ai sportului din Emsworth, un orășel din Regatul Unit al Marii Britanii, au decis că trebuie să le vină cumva în ajutor. Așadar, au decis să pedaleze din urbea lor până în Transilvania… fără să se miște de pe loc.

Cu alte cuvinte, ei au organizat un maraton de spinning în cadrul căruia și-au propus să parcurgă distanța de 1.480 de mile (circa 2.400 de kilometri), adică exact cât este între provincia românească și orașul britanic.

Toată acțiunea a avut loc în 26 noiembrie, începând cu ora 6 dimineața și s-a terminat în aceeași zi la orele 22.

Dar așteptările lui Perry Dodgson, organizatorul evenimentului, au fost întrecute. Au fost strânse circa 1.300 de lire sterline de-a lungul celor 1.864 de mile, câte au fost parcurse până la urmă. Ținta a fost depășită mulțumită localnicilor care nu s-au lăsat mai prejos decât militarii și s-au urcat și ei pe biciclete ca să pedaleze.

Perry Dodgson (centru), pompier de meserie, ajută Lovelight Romania, O.N.G.-ul care are grijă de copiii bolnavi de HIV/SIDA, de peste 8 ani de zile.

E uimitor ce pot face niște oameni pentru alți oameni pe care nici nu i-au cunoscut vreodată și care provin dintr-o țară nu mereu bine văzută. Întrebarea este: Noi am fi făcut același lucru pentru englezi? Dar pentru ai noștri?   

Mai multe poze de la maratonul de spinning poți găsi pe pagina de Facebook a Innovations Fitness.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − 3 =