Acum citesti
Splendoare italienească: Pinarello Super Record SLX

Deși George Orwell anticipa diferit, 1984 nu a fost un an odios, mai ales dacă erai un pasionat de ciclism din Europa Occidentală. Pinarello i-a înzestrat atunci pe câțiva profesioniști cu modelul SLX, iar acesta i-a servit negreșit, fiind cursiera cu care s-a câștigat proba pe șosea a Jocurilor Olimpice din acel an. Dar asta nu e totul…

Anii 80 erau parte din perioada când constructori italieni de biciclete încă făceau legea. Situația nu s-a schimbat nici astăzi în ceea ce privește modelele cu adevărat deosebite sau mărcile de top, dar piața de masă și relocalizarea producției i-a cam eclipsat pe maeștrii din Cizmă. Revenind la modelul SLX, acest a fost probabil cea mai bună bicicletă făcută de fabrica din Treviso în acel deceniu. Cadrul era construit din țevi de oțel Columbus SLX, de unde și numele, furca de față și triunghiul posterior erau cromate, iar Campagnolo Super Record era setul care înzestra această bijuterie tehnologică și estetică. Este drept, frânele erau semnate de cei de la Modolo, dar trebuie să amintim că urechile cadrului sunt fabricate de firma care a asigurat restul echipării. Cablul frânei de spate trecea elegant prin cadru, iar pe umerii furcii și nu numai, se pot citi acronimele GPT – Giovanni Pinarello Treviso – numele proprietarului fabricii și locația acesteia.

Cursiera avea 7 viteze, pinioanele fiind Regina CX/CX-S, cu mărimi între 14 și 24 de dinți. Angrenajul măsura 42, respectiv 53 de dinți, iar Cinelli este firma care a furnizat tija de ghidon și ghidonul. La un asemenea nivel, roțile nu putea proveni de la alt producător în afara celor de la Mavic care au optat pentru jantele SSC Paris-Roubaix. Dar cum pozele sunt mai grăitoare, am pregătit mai jos o galerie foto cu câteva din detaliile bicicletei.

Vezi Comentarii (3)
  • Am prins acei ani minunati ( anii 80) in ciclism la juniori. „Pinarello” nu am vazut decat pe afise cu marii alergatori ai vremii ( italieni) in schimb am admirat „Colnago’ fabricate in acelasi stil cu faimoasa trefla incrustata la imbinari. Campagnolo erau inca piese faimoase care le echipau desi timid pe piata intra-se si producatorul japonez „Shimano’.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven + 14 =