Acum citesti
Cine au fost Ciclomoșii în 2011

Spiritul sărbătorilor… o noțiune care și-a cam pierdut înțelesul sau poate chiar a fost uitată în ultimii ani, de când cu consumerismul aplicat agresiv. Dar câteva găști de bicicliști din țară au găsit o modalitate de a aduce un zâmbet sincer pe fețele concitadinilor lor. Pentru că oricum nu prea a mai nins pe la noi cum se întâmpla cândva, Moș Crăciun a ales să își trimită ajutoarele pe bicicletă pentru a împărți, mai presus de toate, bucurie. Așadar, să trecem în revistă comunitățile locale care au adus un suflu nou Sărbătorilor.


Constanța Cycling Team – Am început cu ei pentru că au fost cei care au pornit această tradiție, acum 3 ani. Cu doar un singur grad în aer, însă bine echipați cu voie bună și acompaniați de colinde, moșii de pe biciclete au pornit la drum în 24 decembrie în mai multe zone ale orașului Constanța, fiind o încântare atât pentru copii cât și pentru participanții la trafic care au profitat de neobișnuita caravană făcându-i poze și filmând-o. Aproape 40 de ciclomoși de toate vârstele, i-au dat o mână de ajutor Moșului oferind dulciuri tuturor celor care s-au ivit pe traseu, cu precădere copiilor, și stârnind zâmbetele pietonilor și șoferilor constănțeni. Mulțumirile se îndreaptă și înspre Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și magazinul de biciclete Triton Sport, care au susținut această acțiune.

 

Clujul Pedalează – 2011 se rezumă pentru Clubul Clujul Pedalază la o singură zicală: Punct ochit, punct lovit! După ce au organizat cu brio un campionat local de ciclism anul trecut, în decembrie au pornit la colindat îmbrăcați în Moși, reni sau spiriduși. Comunitatea locală i-a insoțit, iar un centru comercial din oraș i-a invitat să-i colinde pe vizitatori. Întăririle au fost furnizate de orchestra Liceului de Muzică Sigismund Toduța, care a asigurat fondul sonor potrivit cântecelor de sezon.

 

Clubul Bicicliștilor – Grupul de inițiativă din București care te cheamă lunar la Critical Mass nu putea rata ocazia de a lansa o invitația la pedalat prin praș. Astfel, 17 Moși Crăciun s-au întâlnit în Parcul Izvor și au pornit să împartă dulciuri pe străzile urbei. Și nu a fost o acțiune fără ecou, trecătorii reacționând suprinși într-un mod plăcut de “banda” de bicicliști.


Clubul de Ciclism Galați – Nici iubitorii bicicletei de pe malul Dunării nu au rămas indiferenți la inițiativele omologilor lor așa că și-au luat renii cu două roți și au trecut la pedalat. Și au pedalat. Timp de o săptămână, în fiecare zi, ca să fim mai exacți.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × three =