Acum citesti
Turul Sibiului 2013: Maros Kovac se impune în prolog

Zodia ploii nu a fost foarte miloasă în acest an, însă și-a arătat generozitatea astăzi și a permis desfășurarea prologului Turului Sibiului în cele mai bune condiții. Deși norii au planat deasupra traseului de 2,4 kilometri din centrul orașului de pe Cibin, câteva picături au fost toată canitatea de precipitații pe ziua de astăzi. Așadar, soarta contratimpului individual a stat în mâinile, sau mai degrabă în picioarele participanților, care au oferit un final de etapă destul de strâns.

DSC06492

Cesar Bihel (Team Differdange-Losch) a fost primul care a coborât de pe rampa de start, la ora 18:30. După o oră de cursă, Constantino Zaballa Gutierez (Christina Watches-Onfone), câștigător al cursei Clasica San Sebastian (2005) și al unei etape din Turul Spaniei (2004) și vice-campion național în 2009, stabilește un timp care rămâne în picioare minute bune. Apoi apare în scenă co-echipierul lui Bihel, Christian Helmig, ciclocroser de meserie, care îl detronează pe ibericul Zaballa de pe hot seat pentru doar 3 sutimi. Acesta recunoaște că rezultatul său este surprinzător chiar și pentru el și că echipa sa nu a venit cu un obiectiv clar la Sibiu, deci orice clasare fruntașă este valoroasă. Dar luxemburghezul, la rândul său, este trecut pe locul secund de către Omar Bertazzo (Androni Giocattoli-Venezuela), câștigătorul ultimei etape din Turul Austriei 2013 și campion național al Italiei în proba de urmărire pe echipe.

Italianul simte victoria aproape și întreabă des câți concurenți mai sunt pe traseu. Numărul adversarilor săi scade, iar șansele de a deveni câștigător cresc. Însă slovacul Maros Kovac (Naționala Slovaciei) stabilește un timp mai bun cu o secundă decât pistardul italian, sosind în 3 minute și 37 de secunde, și îi suflă victoria. Astfel, Kovac devine primul lider al Turului Sibiului 2013 și pornește în etapa de mâine îmbrăcând tricoul galben. Dar sarcina sa nu va fi deloc ușoară, căci prima etapă a Turului le rezervă sportivilor 143 de kilometri și un finiș în ascensiune, pe temutul Transfăgărășan.

Clasament prolog

Clasament general

Clasament pe echipe

Clasament U23

Purtători tricouri distinctive

Clasament rutieri români

Traian Goga,
Redactor FreeRider.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + 12 =