Acum citesti
Turul Sibiului 2012: Ucrainienii gonesc spre victorie

Arșița zilelor trecute a fost inlocuită de un trecător episod de ploaie, suficient însă cât să le permită rutierilor din Turul Sibiului să dea tot ce au mai bun în contratimpul pe echipe care s-a desfășurat astăzi. Cei 10,4 kilometri de la Cisnădie până la Complexul Muzeal Astra i-au solicitat la maximum pe aceștia, dar nu au reușit să modifice în mod esențial clasamentul general. Cu toate acestea, ucrainienii de la Kolss Cycling Team au avut ocazia să își demonstreze supremația și, cu o precizie de metronom, au pedalat spre victorie.

Cursa de azi a fost destul de pestriță din punct de vedere al modului în care s-au prezentat echipele, unele arătând ca adevărate care de luptă fixate pe un singur scop și anume victoria, pe când altele mai au de făcut îmbunătățiri în ceea ce privește omogenitatea rutierilor. Prima echipă care a luat startul a fost Geiger ProCycling, la ora 18:30. Primul timp intermediar care a stat în picioare mai multă vreme a fost cel al formației belgiene de ciclocrosseri Fidea-Telenet. Bucuria găștii flamande nu a durat prea mult, lucru la care se așteptau și ei, nordicii de la Oneco Masterhus fiind următorii care s-au instalat la șefia clasamentului. Dar așii abia urmau să între în scenă.

Situată pe locul al 4-lea înaintea zilei de azi în clasamentul general pe echipe, Kolss a oferit un reprezentație de zile mari pe liniștita șosea ce taie pădurile care înconjoară Sibiul. Rutierii din Ucraina au pornit ca din pușcă și, într-o formație a cărei omogenitate părea că este imposibil de alterat, au parcurs traseul într-un ritm infernal, acompaniați de vuietul roților speciale pentru această probă. Timpul stabilit de ei, 13:29, era bun, dar avea să fie greu încercat de alte două formații. Tușnad Cycling Team a tras din răsputeri ca să îi detroneze pe vecinii noștri, dar pe ultimii kilometri devenea tot mai clar că le lipsește experiența acestei probe sau că pur și simplu nu au fost în cea mai strălucită zi a lor. Ultimii care și-au încercat norocul în ceea ce privește prima treaptă a podiumului au fost cei de la SP Tablewere. Așteptările formației SP Tablewere erau mai mari ca ale concurenților, dat fiind faptul că Ioannis Tamouridis, liderul formației, a pierdut șirul numărului de victorii în cadrul probelor de contratimp la care a participat. Trupa lui De La Parte a oferit un recital impresionant pentru spectatori, dar nu și pentru cronometru, echipa terminând la 4 secunde în spatele celor de la Kolss și la 3 zecimi în fața singurei echipe continentale din România, Tușnad.

Chiar dacă ultimele formații au ținut publicul cu sufletul la gură prin prestația lor, clasamentul general individual nu a fost afectat de evoluția lor de azi. Principalele două combatante, Tablewere și Tușnad au înregistrat practic același timp, ceea ce a conservat diferența de 17 secunde dintre De La Parte și Matija Kvasina.

Foto: Sebastian Marcovici, GSP.ro, colectie proprie

Clasamentul etapei a II-a

Clasamentul general

Tricouri distinctive

Clasamentul cățărătorilor

Clasamentul pe puncte

Clasamentul pe echipe

Clasamentul U23

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =