Acum citesti
Turul Sibiului 2012: Supremul supliciu, Transfăgărășanul

Ce lucru din natură a mai fascinat atât de mulți oameni precum munții? Sir Edmund Hillary, cel care a cucerit Everestul, spunea că prin cucerirea unui munte, ne cucerim pe noi înșine, de fapt. Ne ignorăm durerea și nu ascultăm vocea interioară care ne îndeamnă să ne întoarcem din drum. Britanicul a rezumat cum nu se putea mai bine ceea ce vor experimenta rutierii din Turul Sibiului astăzi, când vor urca pantele necruțătorului Transfăgărășan. 23 de kilometri de urcuș neiertător vor epuiza sportivii a căror picioare sunt deja obosite și a căror minți sunt ostenite după 3 zile de competiție. Tot acei kilometri vor da ocazia celor mai buni să se detașeze, iar celor care încă adună experiență să se lămurească ce înseamnă ciclismul. Indiferent, spectacolul va fi la el acasă.

Victor De La Parte, purtătorul tricoului galben se arată încrezător înaintea startului. Etapa de ieri a fost cam ciudată, cu acea urcare în mijlocul traseului, dar recunosc că ne-a avantajat. Suntem pe primul loc în clasamentul pe echipe, eu sunt pe primul loc la general și mă simt capabil de o cursă bună, spune ibericul încrezător în puterea sa. Cred că pot câștiga această cursă, dar nu cred că voi forța victoria în etapa de azi, zise De La Parte în timp ce se îndrepta spre bicicleta sa.

Principalul pretendent la detronarea spaniolului este rutierul echipei ciucane Tușnad, Matija Kvasina. Îmi plac cățărările lungi, asemănătoare celor din Alpi. Voi face tot posibilul astăzi să preiau tricoul galben de la actualul purtător, dar nu cred că am picioarele destul de bune pentru așa ceva. Cu toate acestea, îmi voi juca și ultima carte în privința victoriei, declară croatul oarecum resemnat, dar cu o voce care trădează acea determinare caracteristică unui ciclist care luptă până la ultima picătură de energie. Totuși, voi lăsa evoluția mea de astăzi să vorbească în locul meu, completează Kvasina.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 11 =