Acum citesti
Azi a fost prezentat oficial Turul României 2012

Astăzi, luni 14 mai, a avut loc la Muzeul Sportului din București prezentarea oficială a Turului României 2012. Cea de-a 49-a ediție va porni la drum în data de 2 iunie din Constanța pentru a se termina 1.200 de kilometri mai târziu, în data de 9 iunie, în orașul bihorean Marghita.

Ediția din acest an nu vine cu multe noutăți față de precedenta, fiind în continuare înscrisă în calendarul UCI, menținerea grupului BRD Groupe Societe General ca sponsor principal fiind elementul central, în ciuda venirii la conducerea organizației a unui nou director, în persoana lui Alexandre Maymat. Parteneriatul dintre competiție și concernul bancar, care întră în al 15-lea an, se concretizează la această ediție printr-o sponsorizare de 152.700 de lei (aproximativ 34.000 de euro).

Prezentarea de astăzi a început cu o scurtă proiecție a celor mai importante momente ale Micii Bucle de anul trecut, după care prezidiul evenimentului a preluat cuvântul. Rând pe rând, Ioan Dobrescu (Secretarul General al COSR), Ion Badea (Președintele Federației Române de Ciclism), Alexandre Maymat (Director General al BRD-GSG România), Doina Melinte (Președinte al Agenției Naționale Pentru Tineret și Sport) și Vasile Selejan (Secretar General al FRC) au vorbit despre ediția din acest an a Turului României, dar și despre speranțele legate de participarea lui Andrei Nechita în cursa pe șosea a Jocurilor Olimpice de la Londra.

Cât despre traseul Turului României, mai multe detalii poți găsi aici (link). În total, anul acesta vor participa 15 echipe, 4 din țară și 11 din străinătate, însumând 90 de sportivi, va traversa 15 județe, va cuprinde 22 de sprinturi și 10 cățărări. Totodată, vor fi acordate 6 tricouri distinctive, după cum urmează:

–          Tricoul galben va fi acordat celui mai bine clasat rutier în ierarhia general

–          Tricoul verde va fi acordat celui mai bun cățărător

–          Tricoul roșu va reveni celui mai bun sprinter

–          Tricoul alb va fi pentru cel mai combativ rutier (cu cei mai mulți kilometri de evadare)

–          Tricoul albastru îl va purta cel mai bine clasat ciclist român din ierarhia generală

–          Tricoul COSR va fi acordat de către forul omonim celui mai bine clasat tânăr rutier român

Și totuși, Turul României va mai cuprinde în acest an un eveniment conex important. Este vorba despre spectacolul de pantomimă Coana Mița biciclista, organizat de asociația Bate Șaua Să Priceapă Iapa. Aceasta se va desfășura în fiecare dintre orașele de unde etapele Turului vor porni sau se vor încheia. Rolul Coanei Mița va fi jucat de actrița Alexandra Duță (foto stânga).

 

Vezi Comentariu (1)
  • nu va bagati la filmari,. sau macar photo daca nu aveti sculele si personalu necesar ? { pliiiiiiiiiiiiiiiz ! =)) }.in anii precedenti varza la capitolu video… nimic. daca vroiai sa vezi cum s-au descurcat baietii..parca nici nu a existat cursa >:) (doar cateva franturi pe youtube erau..mare branza)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 12 =