Acum citesti
La test: ochelari Dragon ENDURO X Jet

Dragon Alliance este un brand cunoscut din lumea sportului cu două roți, dar cu motor și din lumea sporturilor de iarnă, iar pentru segmentul de ciclism au câteva produse interesante de oferit. Dar poate unul dintre cele mai interesante și relevante sunt ochelarii Dragon Enduro X Jet, care vin cu o fucționalitate aparte.

Dragon Alliance a luat lucrurile foarte în serios cu acești ochelari.

Din capul locului vă spun că nu am fost niciodată fanul lentilelor de culoare galbenă și până să testez acesști ochelari, probabil aș fi rămas cu aceeași impresie. De regulă, modelele ieftine cu o astfel de lentilă pot fi utilizați în condiții cu luminozitate scăzută sau de ceață, dar de fiecare dată când ieșea soarele simțeam că aceștia îmi ard retina, la propriu.

Finisaje care nu lasă loc de comentarii. Lentile cu aerisire în partea superioară.
Materiale rezistente și durabile.

Ceea ce face lentila celor de la Dragon este însă diferit: sunt extrem de util în condițiile de luminozitate scăzută pe care le aminteam mai devreme, vederea fiind extrem de clară (literlamente, parcă se luminează afară), sunt de asemenea extrem de utili prin pădure sau la schimbările bruște de lumină, însă când dai de lumină puternică, atunci aceștia se închid la culoare, devenind fumurii și protejându-te astfel de razele care pot deveni rapid iritante. Acesta este de fapt jocul pe care-l face această lentilă ți îi iese al naibii de bine: eficienți în întuneric dar la fel de eficienți pe lumină puternică, un șpagat care nu pare greu de realizat, dar iată, pe care puțini producători sunt deciși să-l facă. Astfel, cu toate că acești ochelari sunt recomandați și pentru jogging, sailing sau hiking, pe bicicletă am impresia că fac cea mai bună figură, căci pe trasee își dovedesc cu adevărat utilitatea.

Poate că din această imagine se înțelege mai bine de ce aceștia se fixează perfect pe cap.
Reglajul pentru nas este de la sine înțeles.

De menționat că beneficiază de o construcție solidă, care se simte odată ce-i ții în mână (producătorul ne spune că sunt rezistenți la impact, deși n-am încercat să testăm veridicitatea celor menționate), lentila are câteva găuri de aerisire în partea superioară pentru a diminua aburirea (nu a fost cazul căci i-am testat doar pe vreme relativ călduroasă), iar fixarea se face perfect pe cap, datorită zonelor laterale cauciucate. Așadar, nu stai cu stresul că ar putea să-ți zboare subit. De menționat că puntea nazală este reglabilă.

Nu ți se pare, chiar arată agresiv!

Pe scurt, pentru 729 de lei, ochelarii Dragon Enduro X Jet oferă un pachet relevant pentru cicliști, mai ales pentru cei care se află pe trasee montane, prin păduri sau în general în locuri unde lumina se schimbă destul de des. Pot spune că pentru enduro spre exemplu, sunt perfecți, aceste condiții fiind cel mai des întâlnite în cadrul acestei discipline. Abordarea este totodată interesantă, prin prisma faptului că este pentru prima dată când o întâlnesc la un producător de ochelari, iar ideea este cât se poate de bună prin utilitate. Greutatea este de doar 29 de grame.

Pret de raft: 729 lei
Importator: FunRide Sinaia

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 4 =