Acum citesti
Căști și ochelari de la Alpina: prezentare

Alpina ne-au trimis de curând mai multe căști și mai multe perechi de ochelari, pe care le-am prezentat în video-ul de mai jos. Totuși, dacă vrei să le vezi în detaliu, după film ai la dispoziție mai multe informații despre prețuri și variante de culoare pentru toate aceste produse.

De principiu, toate produsele pe care le-am încercat sunt de calitate, însă pentru un test mai amplu am ales casca de enduro Rootage și ochelarii, tot de enduro, RAM. Aceștia vor fi prezentați în detaliu într-un alt articol. Până atunci, te invităm să vezi care sunt produsele trimise de Alpina și ce au ele de oferit consumatorului.

Căști Alpina

Alpina Rootage Evo

Rootage Evo este probabil cea mai nonconformistă cască de la Alpina, având o construcție cu protecție pentru urechi. Aceasta acoperă bine urechile și tâmplele un cazul unui impact, fiind în fond un pseudohibrid între o cască obișnuită și un full-face cu mandibula detașabilă. Permite chiar și utilizarea unui neck-brace, așadar este clar orientată către cei care se dau mai mult la vale, fiind în fond o cască pentru enduro. Este disponibilă în două culori, albastru și negru, în două mărimi.

Preț:

Alpina Rootage

Tot pentru enduro este și casca Rootage, dar mai scumpă decât modelul Evo. Asta se întâmplă deoarece utilizează carbonul ca strat superior pentru protecție, acesta fiind mai rigid și mai ușor. Beneficiază de mai multe guri de aerisire, iar sistemul de fixare se prinde pe întreaga suprafață a capului. Permite și purtarea de googles, este construită pentru enduro și poate fi achiziționată în două mărimi și 3 variante de culoare.

Preț:

Alpina Comox

Comox este o cască universală pentru traseele montane, denumite generic Trail sau All-Mountain. Este bine ventilată, beneficiază de sistemul de prindere Ergo Flex 2 și este ușoară. Disponibilă în două mărimi și cinci culori distincte.

Preț:

Alpina Parana

Este cea mai ieftină cască din gama Alpina și este dedicată celor care practică touring-ul. Altfel spus, o cască entry-level, care-ți satisface nevoile de bază, bine ventilată și foarte ușoară. Beneficiază de sistemul de reglaj Ergo Flex+, este disponibilă în două mărimi și șapte versiuni de culoare, așadar ai de unde alege.

Preț:

Alpina Anzana Tocsen

Anzana este tot o cască pentru enduro, însă semnificativ mai ieftină decât modelele Rootage. Ce are însă în plus este sistemul Tocsen care trimite un mesaj de avertizare în cazul unui accident, având un senzor de mișcare integrat, mesajul fiind trimis cu ajutorul unei aplicații. De aceea, Anzana este furnizată și cu un cablu USB, în cazul în care te întrebi ce-i cu el în cutie, pentru a ține sistemul încărcat. Este disponibilă în două dimensiuni și trei versiuni de culoare.

Preț:

Alpina Mythos 3.0 Tocsen

Mythos este o cască care arată foarte bine, aproape glamour cu inserțiile albe pe zona de protecție neagră. Este una dintre cele mai bine vândute căști de la Alpina și date fiind gurile de ventilație mari și numeroase, se pretează fără probleme disciplinei de XC sau XCO. Poate fi achiziționată în versiunea Tocsen, în trei dimensiuni și patru culori distincte, așadar variantele sunt numeroase.

Preț:

Ochelari Alpina

Alpina RAM HM+

Construiți pentru enduro, ochelarii RAM HR HM+ vin cu tehnologia HICON pentru lentile, crescând semnificativ constrastele. Oferă protecție 100% împotriva radiațiilor UV sau celor infraroșii, împiedică formarea de umiditate pe lentilă, iar partea centrală poate fi reglată astfel încât să se potrivească pe nas perfect.

Preț:

Alpina RAM HR HVLM+

Tot pentru enduro, dar cu o construcție cu jumătate de ramă, sunt ochelarii HR HVLM+. Față de modelul anterior, lentila acestora este mai performantă, fiind fotocromatici. Desigur, lentila este și cea care face diferența de preț, iar acest model este mai scump decât HR-ul standard. În rest, împart aceleași caracteristici.

Preț:

Alpina Lyron HR VL

Lyron au un design clasic, de ochelari sport, însă vin livrați cu lentilă Variofelx deci se adaptează imediat luminii de afară. Rama este construită din materailul TR90, despre care ni se spune că este foarte rezistent. Prețul acestora este foarte competitiv și sunt disponibili în două versiuni de culoare.

Alpina Twist FIVE HR VL+

Ultimii, dar nu cei din urmă, sunt ochelarii Twist, tot cu un design clasic-sportiv. Au o lentilă capabilă să respingă toate razele UV și își schimbă intensitatea în funcție de lumina de afară (adică tot Varioflex). Ramele se pot regla, astfel încât să se potrivească perfect fizionomiei tale.

Dacă vrei să vezi toate produsele Alpina importate în România, te invităm pe site-ul KeroBike.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + 1 =