Acum citesti
Test – Jacheta și vesta Merida CAMOU Gravel

Cele două piese de echipament, vesta și jacheta CAMOU, fac parte din colecția Gravel a producătorului Merida. Sunt gândite să se „potrivească” cu stilul „gravel” și momentele când mergi la o tură de gravel însă, desigur, le poți folosi pe orice fel de bicicletă, dar în special când ești pe cursieră, iar asta pentru simplul motiv că ambele, jacheta și vesta, se fac foarte mici când nu le folosești, încăpând fără nicio problemă într-un buzunar la spate.

Jacheta Merida CAMOU Gravel

Jacheta Merida CAMOU Gravel este un produs simplu, gândit să-l folosești în condiții de răcoare, vânt sau umezeală, ceață. Folosită însă în combinație cu o bluză termică de corp sau chiar cu o jachetă termică, va deveni și mai utilă, protecția termică fiind chiar bună.

Jacheta este fabricată dintr-un material subțire, un fâș relativ impermeabil. Spun „relativ”, pentru că testându-i rezistența la apă, am observat că după câteva zeci de minute apa va pătrunde la interior.

Sunt două motive pentru rezultatul ăsta: pe de o parte jacheta nu dispune de membrană tip Goretex și, pe de altă parte, cusăturile nu sunt vulcanizate. Așadar, folosește-o dacă e răcoare și/sau ceață. Este utilă și dacă e frig afară, dar doar folosită în combinație cu ceva termic, pe post de first, eventual 2nd layer.

Jacheta nu dispune de niciun buzunar, în schimb în partea de jos, pe interiorul taliei, vei găsi o bandă din silicon care ajută ca jacheta să nu se ridice în timpul pedalatului. Partea din spate este mai lungă, pentru a te proteja de apa aruncată de roata spate.

Jacheta Merida CAMOU Gravel are un guler înalt, ceea ce înseamnă că dacă tragi fermoarul până sus, îți va ține chiar și puțin de cald. Fermoarul este lung, așadar îți poți regla temperatura internă, lăsând mai mult sau mai puțin deschisă jacheta, pentru mai mult sau mai puțină aerisire.

O consider potrivită pentru urgențe, pentru momentele când trebuie să ieși la un antrenament, iar vremea este instabila, dar totuși bună. Dacă însă te prinde ploaia, te va proteja poate maxim o oră. Pentru momentele cu burniță sau ceață este totuși suficientă. Faptul că se împăturește și se face super mică, este un avantaj foarte bun.

Vesta Merida CAMOU Gravel

Vesta Merida CAMOU Gravel este și mai simplă, dar și mai specializată, fiind gândită să te ajute în momentele extreme când, să zicem că ești la un concurs și nu ai cum să iei cu tine multe lucruri. Este rezistentă la vânt și ușor rezistentă la ploaie. La burniță rezistă, poate maxim o oră, după care vei începe să simți apa la interior.

Vesta Merida CAMOU Gravel este însă proiectată să țină la vânt în primul rând, să-ți protejeze pieptul, eventual pe o coborâre rapidă și răcoroasă. Spatele este din plasă, așadar excesul de căldură poate fi eliminat, să zicem când ești pe urcare și nu ai apucat încă să deschizi fermoarul sau să o dai jos de tot.

Fiind fabricată dintr-un fâș foarte subțire și neavând mâneci, vesta se face extrem de mică atunci când nu o folosești. O vei putea pune fără nicio problemă, într-unul din buzunarele de la spate.

La fel ca jacheta și vesta dispune de guler înalt, fermoar pe toata înălțimea și bandă din silicon la șold. Așadar și aici, aceleași avantaje ca la jachetă.

Jacheta și vesta Merida CAMOU Gravel sunt elemente de echipament minimaliste utile mai mult cicliștilor și ciclistelor experimentați care au nevoie de mai putina protecție împotriva intemperiilor și nu-i deranjează sau, mai bine spus, pot rezista mai ușor și mai mult condițiilor vitrege de pedalare, cum ar fi ploaie sau frig. Ideal de folosit la ture scurte de 1-2 ore, cum ar fi antrenamentele, dacă se anunță ploaie. Dacă este prognozată doar vreme răcoroasă sau rece, atunci le poți folosi și întreaga zi, cum ar fi la o tură de gravel.

  • Material rezistent la vânt și la apă
  • Fermoar lung
  • Guler înalt
  • Bandă silicon la șolduri
  • Spate din plasă la vestă
  • Preț la data publicării recenziei: 399 lei jacheta; 299 lei vesta
  • Importator: Bikefun.ro
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × five =