Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Da, aţi citit bine, binecunoscutul concurs de mtb Călătorie spre Centrul Pământului, ce se desfăşoară în subteran, şi-a anunţat data pentru ediţia de anul acesta. Cine doreşte să aibă parte de un eveniment cu adevărat special trebuie să-şi noteze în calendar data duminică de 22 februarie 2015. Din păcate organizatorul a anunţat din scurt acest eveniment, aşadar mai sunt doar 2 săptămâni în care îţi poţi face înscrierea.
Atenţie! Locurile sunt limitate la 300 de concurenţi!
De ce este acest concurs deosebit? În primul rând pentru că este singurul din ţară (şi poate chiar din lume?) care se desfăşoară la interior într-o mină de sare. Traseul lung de 3 km se află la 208 m sub pământ în mina de sare de la Slănic Prahova. Pentru a ajunge la linia de start concurenţii se vor grupa la suprafaţă după care vor parcurge, însoţiţi de organizatori, o serie de serpentine spre adâncul pământului până când vor atinge adâncimea de 208 metri. Drumul până acolo va avea puţin peste 3 km.
[youtube id=”soFg25fsMcI” width=”600″ height=”350″]Cei 3 km ai traseului trec şi prin marile săli ale salinei, prin zonele uzuale turistice, dar merge şi prin tunelul de administrare, pe acolo pe unde nu ai voie deobicei să mergi. Aşadar iată şansa ta să te dai pe bicicletă pe unde nu a pus piciorul multă lume.
La fel ca şi la ediţia anterioară organizatorii doresc să facă un adevărat spectacol aşadar concurenţii, însoţitorii şi turiştii vor fi întâmpinaţi de o adevărată atmosferă de concurs cu muzică şi jocuri de lumini care vor lumina pereţii de sare ai minei.
Concursul se desfăşoară în două manşe, cei 300 de concurenţi fiind împărţiţi în două. În cele din urmă se va ţine o finală unde vor participa cei mai buni 150 din cele două manşe. Aşadar dacă vrei să te dai mai mult fă tot posibilul şi trage tare în manşa ta pentru a te califica. Traseul de 3 km va fi parcurs de mai multe ori în timpul alocat de organizator.
O altă particularitate şi un avantaj al acestui concurs de la Slănic este faptul că întrucât se ţine la interior nu contează că este iarnă. Indiferent dacă plouă, dacă este frig sau viscol afara, la 208 m sub pământ vei fi întâmpinat de o confortabilă temperatură constantă de 12 grade şi umiditate de 50%.
Taxa de înscriere este de 50 respectiv 60 lei în funcţie de perioada în care te înscrii. Evident cu cât mai repede cu atât mai bine. Noi cu siguranţă vom fi prezenţi. Ediţia din 2013 a ieşit prea bine ca să ratăm această ocazie… unică!
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.
Mai este un concurs in salina si la targu ocna .
Este organizat tot de SALROM & Transalpin Bike. Dar acela este jumatate in salina, jumatate afara
Un concurs binevenit în această perioadă. Doar că, din punctul meu de vedere, amestecarea categoriilor elite VS amatori nu este atractivă pentru cea de-a doua categorie.