Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Quarq, marca tehnologică și informatică a celor de la Sram, anunță lansarea senzorului TyreWiz, primul de acest fel din lume, dedicat măsurării presiunii în anvelopele de mtb și șosea în timp real. Produsul este gândit să ajute cicliștii la reducerea uzurii, mărirea confortului și a vitezei de rulare.
Alegerea anvelopelor și a presiunii din ele sunt doi din cei mai subapreciați factori în ciclismul de performanță de azi. Există extrem de multe opțiuni de anvelope și jante așa că găsirea echilibrului optim între confort, frecare și viteză de rulare este dificil.
Odată instalat, TyreWiz trimite informațiile spre ciclocomputer sau telefon smart, la fiecare secundă. În plus aplicația TyreWiz oferă recomandări personalizate și alerte de presiune. Pentru prima oară cicliștii vor avea posibilitatea să folosească aceste informații precise și în timp real, informații care le influențează performanțele, frecarea cu solul, aderența, uzura anvelopei și confortul.
TyreWiz este robust, rezistent la apă, funcționează cu baterie clasică tip monedă și adaugă doar 10 grame la greutatea bicicletei. Dispozitivul este compatibil cu valvele demontabile Presta și se instalează în roți cu cameră sau tubeless, inclusiv în cele cu soluție autovulcanizantă.
Prețul anunțat pentru un set cu două valve, este de 199 $ pentru SUA, 259 € pentru Europa și 229 £ pentru Anglia. Pe piață vor fi disponibile începând cu 1 iunie pentru SUA și 27 iunie pentru restul lumii.
Specificații și beneficii:
- Recomandări personalizate pentru presiunea anvelopei, eliminând presupunerile sau încercările nereușite;
- Împerechere NFC pentru conexiune ușoară și rapidă cu iPhone sau Android;
- Împerechere ANT+ și BLE pentru ciclocomputere și telefoane;
- Precizie de +/- 2% cu rezoluție de 1 PSI (0,07 BAR);
- Funcționează cu baterie CR1632 cu o durată de viață de 300 ore;
- Rezistență la apă IPX7.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.