Acum citesti
EMX 525 este noul model de top Eddy Merckx

Perioada prezentărilor noilor modele este în toi și belgienii de la Eddy Merckx nu fac excepție. Compania fondată de ciclistul legendar al cărui nume încă îl poartă este specializată pe cursiere, segment unde sunt și singurele noutăți, dar se mai îndeletnicește ocazional și cu biciclete fixie de oraș. Capul de afiș este EMX 525 și bicicleta de contratimp ETT.

Urmând a fi lansată la mijlocul lunii septembrie, EMX 525 va detrona modelul EMX-7 din postura de vârf de gamă. Liniile frânte ale cadrului îl disting față de restul, fără a compromite rigiditatea ori manevrabilitatea. În “meniu” mai este și un triunghi posterior al cadrului asimetric, un downtube supradimensionat și un headtube generos ca dimensiuni, pentru rezistență sporită. Furca Aerofork II care este montată îmbunătățește suplimentar aerodinamica, dar este proiectată, în special, pentru a face corp comun cu headtube-ul și a crea un sistem foarte rigid.

EMX 525 este compatibilă doar cu seturile electronice, însă vestea bună este că funcționează atât cu cele ale celor de la Campagnolo, EPS, cât și cu cele Shimano, Di2. Varianta standard a cursierei este echipată cu Ultegra Di2. În configurația care mai include și roțile Fulcrum Racing Quattro, ghidon și tija aferentă 3T și o șa Prologo Kappa Evo prețul este de 4,499 de lire sterline. În cazul în care te interesează doar cadrul cu furcă și tijă de șa, prețul indică 2.899 de lire sterline. Și dacă te încântă tradiția și reputația care înconjoară numele lui Eddy Merckx, socotit cel mai bun ciclist al tuturor timpurilor, mai precizăm că 525 este numărul de victorii pe care sportivul belgian le-a obținut de-a lungul carierei sale.

Cât despre bicicleta de contratimp ETT, nu se știu prea multe coordonate, decât că firma producătoare a colaborat cu cei de la Lexus pentru a o dezvolta. Teaser-ul este reușit, în schimb, așa că așteptăm cu nerăbdare lansarea oficială!

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + six =