Acum citesti
Tudor Oprea despre noua echipă Pro Cycling Team

Nu sunt sigur câți sunt aceia care au auzit de Tudor Oprea, dar asta se poate datora faptului că nu se numără printre persoanele care vor să iasă mereu în față. Este caracterizat de modestie și în general de bună voință, iar pentru informația ta, află că a avut o contribuție mare la dezvoltarea pieței de mountainbike-uri din România. Doar că a făcut-o din umbră. Vremurile se schimbă, iar Tudor Oprea trebuie să facă un pas în față, deoarece l-am invitat să ne vorbească despre echipa de MTB Pro Cycling Team România.


1.Salut! Cum și când a luat naștere Pro Cycling Team?


Clubul ca și persoană juridică este inființat în 2011. Fondatorii sunt Tudor Oprea și Ulisse Geduzzi, un fost ciclist italian stabilit de mulți ani în România. Am pornit acest proiect în primul rând din pasiune. Mai departe vrem ca această nouă echipă nu doar să fie pe podiumuri la competiții dar să dea și un exemplu de profesionalism celor care pe viitor vor să facă așa ceva.


2.Care este rolul tău în această echipă? Coordonezi, concurezi sau ambele?


În primul rând de coordonator. Voi și concura în acest an atât cât îmi va permite timpul. Sunt motivat din acest punct de vedere să mă antrenez cât de bine pot.


3.Câți atleți sunt în echipa Pro Cycling Team? Și pe care dintre aceștia îi vezi mai bine plasați în acest sezon?


Riderii pe care ne bazam în obținerea unor rezultate bune în 2011 sunt în numar de 11, la mai multe categorii de vârstă atât elite cât și amatori. Dar membrii clubului sunt peste 20 și tot mai mulți cei care își doresc să ni se alăture. Vom avea întotdeauna deschidere către cei care vor să practice acest sport la nivel de hobby dar într-un cadru organizat și eventual să beneficieze de unele avantaje pe care un club le poate oferi.



4.Cum vezi poziționată echipa Pro Cycling Team față de restul de echipe din România?


Motto-ul nostru este “Built to win”. 3 din cei mai buni rideri elite la nivel național concurează pentru noi. De asemenea avem atleți amatori care au terminat și anul trecut pe mai multe podiumuri la competițiile open din România. Beneficiem de o experiență bogată în domeniu și de biciclete de top. Concluzia e simpla – avem șanse mari în toate competițiile de mountain bike la care vom participa. Vom fi cu siguranță o echipă de luat în calcul pentru orice adversar.


5.Să discutăm puțin și de sponsori. Care este rolul acestora în echipa voastră? În ce măsură vă susțin?


Numele echipei in 2011 va fi Pro Cycling Geiger Team, compania Geiger fiind sponsorul principal. Am reușit sa atragem în proiectul nostru parteneri pe care ne putem baza atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere tehnic și chiar logistic. Cu sprijinul lor vom participa la aproximativ 15 competiții naționale și 4 în afara țării. Sponsorii care ne susțin financiar (Faresin, Fogliani, Transimont, Tehnogym, Frank) sunt importanți, fără ei nu am putea face deplasările la competiții.


La fel de importanți sunt și cei tehnici – Ideal, Shimano, Pro, Fizik, Kenda. Susținătoarele de efort sunt de la PowerBar, iar antrenamentele ni le facem sub atenta supraveghere a pulsometrelor Polar. De buna fucționare a bicicletelor se ocupă băieții de la Action Sport. Avem și doi parteneri media – ciclism.ro și MBike. Dar toți partenerii noștrii au ceva în comun – sunt alături de noi cu sufletul, nu doar financiar. Acest lucru consider că este foarte important atât pentru moralul echipei cât și pentru viitorul acesteia.


6.Vorbește-ne puțin despre design-ul echipamentului. Dețineți copyright-ul sau este împrumutat și îmbunătățit/adaptat?


Pentru 2011 am ales să folosim un design standard al producătorului pe care l-am modificat puțin pentru a-l adapta la gusturile noastre. Asta pentru că timpul a fost destul de scurt. Dar pentru 2012 plănuim să facem un design 100% personalizat.



7.Pe ce modele de biciclete veți concura în acest sezon? Veți pedala și pe biciclete 29er? Dă-ne câteva detalii te rog.


Ideal Race Pro Team. Un cadru de carbon foarte ușor și rigid și o furca fiabilă – Magura Durin Race. Nu vom merge pe 29er. Echiparea va fi XTR Dyna-Sys (2×10 viteze) pentru bicicletele riderilor de top și XTR/XT Dyna-Sys (3×10 viteze) pentru eșalonul doi. Cauciucurile joacă un rol important în orice competiție de mountain bike. Tocmai de aceea am ales Kenda. Le-am testat în 2010 și am fost toți foarte mulțumiți de comportamentul lor.


În 2011 ne vom baza pe 3 modele: Karma pentru traseele dificile, Small Block Eight pentru cele rapide și King of Traction pentru cele cu noroi. Probabil vom testa pe parcursul sezonului și noul model Slant Six. Gidonul, pipa și tija de sa sunt PRO XCR. Am ales ghidoane riser pentru a face față traseelor dificile din punct de vedere tehnic. Șeile sunt Fizik Tundra sau Gobi, în funcție de preferințe. Suntem cu siguranță echipa cu cei mai tehnici rideri pe plan național și aveam nevoie de o “mașinărie” de concurs care să ne pună în valoare aceste calități. Am găsit-o!



8.Când vă poate aclama publicul în prima cursă?


Primul concurs oficial va fi Maros Bike XCO Cup la Cluj în data de 16 aprilie 2011.


9. Care este pagina voastră de internet oficială?


www.procycling.ro. Deocamdată este în construcție și sperăm să fie gata în aproximativ 1 lună. Dar de pe pagina de internet puteți intra pe pagina noastră de facebook unde vom posta toate noutățile legate de echipă.


10.Câteva vorbe frumoase pentru cititorii FreeRider?


Get out and ride!


Vezi Comentarii (3)
  • Tudor Oprea,(Tudy) pentru majoritatea care il cunosc, felicitari pentru ceea ce face si binenteles ca o sa faca o treaba buna cum de altfel a facut intodeauna.Un nume pentru care si peste zeci de ani eu imi voi scoate cipilica :). Nu ai cum sa te gandesti la cursele de mtb si automat sa nu-ti fuga mintea la el…ptr ce a facut, face si speram ca o sa faca in continuare pentru sportul cu pedale din Romania.

    Multe ,,succesuri” 🙂

  • im noboady in tara asta in Mtb, dar am auzit de Tudor Oprea, pacat ca a stat in umbra, mi-ar fi placut sa citesc mai multe despre el, fie pe blog, fie in revista fie oriunde. Felicitari ptr sibieni, am vazut la concursul din cluj ca Logi s-a dus la ei. Bravo, bafta si avem nevoie de MTB-„heroes”, idoli in tara asta care sa promoveze sportul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 15 =