Acum citesti
Specialized FSR Shaun Palmer Edition

Shaun Palmer, acum în vârstă de 45 de ani, este considerat unul din părinții sporturilor extreme, fiind un atlet cu rezultate remarcabile atât în Snowboarding, Motocross, Ski sau Downhill. În 1995 a făcut primul pas spre universul sportului extrem pe bicicletă, iar în 1996 deja termina în poziție secundă la Campionatul Mondial de Downhill, la o diferență de doar 15 secundă față de primul poizționat în clasament. A semnat un contract de 300.000$ cu cei de la Specialized fiind astfel cel mai bine plătit mountain biker din lume.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot în acea perioadă au fost construite mai multe modele biciclete de downhill de către cei de la Specialized, sub semnătura lui Shaun Palmer, biciclete care în zilele noastre sunt mai mult decât o piesă rară. Cea mai renumită dintre ele este însă cea în culorile steagului Statelor Unite, unul dintre exemplare fiind acum prezent în sediul Specialized din Morgan Hill, California. Specialized a cumpărat două dintre bicicletele pe care Shaun Palmer le-a pus spre vânzare pe eBay, în 2011 (modelele din 96,98 și 99).

Publicația Flow MTB a făcut o comparație între vechiul Specialized FSR și noul Demo8, iar în ceea ce privește datele legate de cadru, aceastea arată în felul următor: toptube-ul este mai scurt la noul model (606 vs 597mm), chainstay-ul mai scurt (446 vs 421mm), angrenajul mai jos plasat (373 vs 338mm), unghiul seat tube-ului mai mare (71 vs 76 de grade) și unghiul head tube-ului mai mic (66.7 vs 64 de grade). Nici nu este de mirare, dat fiind faptul că au trecut mai bine de 15 ani de atunci.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + five =