Acum citesti
Bicicleta cu care Sam Gaze l-a învins pe Nino Schurter

Vă mai amintiți prima etapă de XCO de anul acesta? Desfășurată în Africa de Sud și încheiat cu un sprint nebun din care Sam Gaze a ieșit câștigător? Ei bine, am avut ocazia să admiram îndeaproape bicicleta neozelandezului care și-a făcut o intrare de zile mari în debutul acestui sezon.

Dacă denumirea era scrisă cu litere de-o șchioapă și orice copil mic cu tată pasionat de biciclete și-ar fi dat imediat seama despre ce este vorba, mai există câteva detalii care merită menționate. Cu o înălțime deloc neglijabilă, de aproape 1.90m, Sam Gaze are nevoie de un cadru mare, iar acest S-Works Epic pare chiar imens pentru un ins de 1.72m care stă și o admiră. Transmisia bicicletei este compusă dintr-un angrenaj Rotor 2INpower cu senzori în ambele brațe pentru a oferi un raport cât mai precis. Pe aceasta se află instalată o foaie tot de la Rotor, ovală, cu 36 de dinți. Cu 36 de dinți! Restul de componente provin de la Sram, din gama Eagle XX1.

Brain-ul, poziționat pe bicicleta lui Sam Gaze în spatele drop-out-ului. Un fel de Porsche cu motorul amplasat în spatele punții posterioare.
Angrenaj Rotor.
Un Rock Shox… nude!
De aici începi să înțelegi din ce în ce mai puține.
Frâne Magura MT8, cu manetă din carbon.
Ca să nu credeți că v-am păcălit…

Suspensia beneficiază de tehnologia Brain a celor de la Specialized însă am aflat că ar fi adaptată pentru amortizorul și furca Rock Shox. Doar ei știu ce fac acolo. Roțile poartă logo-ul Roval, brand in-house al celor de la Specialized, iar frânele sunt furnizate de Magura, modelul de top MT8 carbon.

Interesantă este și configurația cockpit-ului: Sam folosește un ghidon de 720mm, unul care ar putea părea curios de îngust mai ales dacă-l raportăm la înălțimea sportivului și o pipă foarte lungă de 130mm, despre care sincer să vă zic, nici nu credeam că există în această lungime. Capacul ni-l pune rise-ul pipei, de 24 de grade. Unul negativ, desigur.

Altfel, bicicleta cântărește în jurul a 10.5 kg, în funcție de echiparea cu anvelope. Și arată incredibil de bine, exact așa cum o vezi și la TV sau în fotografii.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + nineteen =