Acum citesti
Primul mountainbike Cannondale, lansat în 1984

La trei ani după lansarea primului mountainbike din lume, cei de la Cannondale au prezentat prima lor bicicletă dedicată noului segment. Este vorba despre modelul SM500 (All-Terrain) și în conformitate cu viziunile vremurilor, era o bicicletă hardtail cu furcă fixă. Oare câți se gândeau în acel moment la suspensii?

Caracterizată ca fiind o bicicletă de munte „rea”, aceasta era dotată cu o roată de 24 de inch pe spate și una de 26 de inch pe față.

Cadrul din aluminiu, era conectat la o furcă din CrMo cu țevi Tange, iar din echiparea de bază făceau parte un schimbător de pinioane Shimano XT RD M700, un schimbător de foi Suntour LeTech dar și frâne de tip cantilever, Shimano BR-AT5- conectate la o pereche de manete Shimano Deore XT BL-M700. Bicicleta era oferită pentru 595$.

Un an mai târziu, în 1985, cei de la Cannondale ofereau modelul SM600 în culoarea galbenă, renunțând la componentele Shimano. Predominau în schimb, componente Suntour, întâlnite la nivelul schimbătoarelor, pedalelor, pinioanelor, butucilor, frânelor sau chiar a tijei de ghidon. Bicicleta era oferită la acel moment, pentru 695$ (a se remarca evoluția prețului), iar cadrul pentru 295$.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + five =