Acum citesti
Madonna Buder, cea mai vârstnică persoană care a încheiat un IronMan

Nu este nimic nou dacă spun că aparențele înșală. Madonna Buder pare, la prima vedere, o banală călugăriță de 82 de ani care își vede de treaba ei. Nimic nu ar da de bănuit, dacă te-ai întâlni cu ea pe stradă, că ea este cea mai vârstnică persoană care a încheiat o cursă de IronMan. Da, la 82 de ani, 42 de kilometri de alergat, 180 de ciclism și 4 kilometri de înot!

Chiar dacă viața monahală pare a fi în contradicție, sau cel puțin în paralelism, cu activitatea sportivă, regulile generează excepții. Și Iron Nun (Măicuța de Fier), cum este poreclită Madonna Buder, este mai mult decât o excepție, este o femeie excepțională. Nu este doar cea mai în vârstă femeie care a terminat o cursă de IronMan, ci și cea mai în vârstă persoană, devansându-l pe Lew Hollander, bărbatul în vârstă de 81 de ani.

Timpul înregistrat de Madonna Buder la IronMan Canada a fost de 16 ore și 32 de minute, după ce cu câțiva ani în urmă, a depășit timpul de control al aceleași curse cu doar 2 minute, motiv pentru care a fost descalificată. La ediția următoare s-a încadrat cu 5 minute și 30 de secunde sub bariera de timp impusă de organizatori, o revanșă incredibil de dulce, pentru ca acum să devină cea mai în etate persoană care încheie o astfel de cursă de anduranță.

Dar Madonna Buder nu a fost o sportivă înrăită dintotdeauna. Primul contact cu atletismul l-a avut la 48 de ani, primul triatlon încheiat l-a bifat la vârsta de 55 de ani, iar de atunci și până acum a luat parte la circa 330 de concursuri de triatlon pe diferite distanțe. Așadar, se pare că totul este să vrei să faci sport!

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 − 6 =