Acum citesti
FatBike-uri ieftine: alternative

Utilitatea unui Fatbike este destul de restrânsă în special dacă privim prin prisma sutelor de variante oferite de segmentul Mountainbike-urilor. Practic, pentru orice tip de teren există acum un Mountainbike, ceea ce face ca utilitatea unui Fatbike să fie îndoielnică. Cu toate acestea, mulți le utilizează în zone greu accesibile datorită construcției, în special a anvelopelor groase, care pot depăși numeroase obstacole mult mai ușor. Rămân deci rezervate celor care dispun de fonduri suplimentare și dețin deja un Mountainbike sau celor care doresc să se facă remarcați. Să nu uităm că un Fatbike este o mașinărie care oferă multă distracție.

Desigur, mai este și prețul care trebuie luat în calcul. Un Fatbike de calitate este scump. Foarte scump. Spre exemplu, cadrul lui Nicolai Argon Fat costă 1.350 de euro. Fără să punem la socoteală restul de componente specifice pe care trebuie să le achiziționezi ulterior. Producători mari precum Trek sau Specialized au de asemenea astfel de biciclete în ofertă, dar cum spuneam și mai devreme, cu prețuri greu accesibile, mai ales că vorbim de a 2a bicicletă. Una peste alta, ne rămân doar alternativele ieftine. Am cotrobăit pe internet pentru a vedea ce alte variante mai există. Vestea bună este că poți achiziționa un Fatbike începând cu 200$. Vestea proastă este că majoritatea ofertelor sunt pentru Statele Unite ale Americii, deci va trebui să rezolvi cumva problema transportului. Iar echipările nu sunt chiar strălucitoare.

Mongoose Beast – 200$

   mongoose_beast_1

Este cel mai accesibil Fatbike aflat în acest moment pe piață. Pentru doar 200$, te alegi cu o bicicletă cu un cadru din oțel, single speed, cu componente de o calitate îndoielnică și cu un Fatbike ce cântărește nu mai puțin de 21 kg. Este gândit mai mult pentru asfalt decât pentru offroad, dat fiind raportul foaie-pinion. Poate fi cumpărat din rețeaua Walmart (vezi walmart.com).

Motobecane Fantom FB4 Pro – 695.95 $

motobecance_fantom

Modelul Fantom al celor de la Motobecane se apropie mai mult de ideea de Fatbike. În acest sens, vine echipat cu anvelope capabile, cu un sistem de transmisie 3×9 și chiar cu frâne hidraulice pe disc, de la Tektro. Construcția se bazează pe un cadru din aluminiu. Saltul de preț este destul de mare de la Mongoose, dar și echiparea diferă radical. Greutatea menționată este de maxim 18 kg (în funcție de echipare). Poate fi achiziționat de pe bikesdirect.com, iar plata poate fi făcută prin PayPal.

On One Fatty Rolling Chassis – 725$

on_one_fat_bike

Pentru 30 de $ în plus, poți cumpăra un kit de Fatbike, ce include un cadru, o furcă și două roți. Cadrul și furca sunt construite din aluminiu. Poate fi comandată de la Planet-X-Usa.

Framed Minesota 1.0 – 799$

Pentru aproximativ 800$ cei de la Framed Bikes oferă modelul Minesota cu o echipare decentă: transmisie cu 9 pinioane, frâne mecanice pe disc AVid BB5, schimbător de pinioane și shifetere Sram X5.

framed_minesota_1_0

Pentru 100$ în plus, poți achiziționa modelul Minesota 2.0, care este și mai atractiv din punct de vedere al echipării, are un sistem de transmisie 2×9 și schimbătoare din gama Sram X7/X5. Greutatea este decentă, de aproximativ 16 kg. Poate fi văzută și cumpărată de pe site-ul oficial.

framed_minesota_2_0

Acestea sunt cele mai ieftine modele de Fatbike-uri disponibile pentru achiziționare. Realist vorbind, modelul celor de la Framed este și cel mai atractiv, reușind șpagatul între o echipare decentă, greutate acceptabilă și un preț rezonabil. Mai rămâne doar problema transportului, mai precis, costul acestuia. Dacă totuși nu ești interesat de brand-urile mai puțin cunoscute, poți arunca un ochi pe site-ul celor de la Trek, Nicolai, Norco, Kona, Surly sau Specialized, care au în gamă produse cu prețuri cuprinse între 1.500 și 2.600$.

fat_bike_aur_24k_1f

Aceia dintre voi, care chiar își doresc un produs exclusivist, au la dispoziție Fatbike-ul de 1 milion $ (foto sus), placat cu aur și cu multe pietre prețioase.

Spor la cumpărături!

 

Vezi Comentarii (2)
  • La hervis am vazut la 3800ron(era la reducere cu 2999 de ron!!!) Echipare xt in spate deore la fata cu frane hidraulice, 2×8 viteze, pentru acest pret arata superb!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 + 10 =